Google betaalt kopers van waardeloze Virus Shield-app terug

Google gaat Android-gebruikers die de populaire Virus Shield-app hebben gekocht hun geld terug te geven. De app blijkt namelijk waardeloos te zijn en geen enkele bescherming te bieden.

Virus Shield was een app die voor 3,99 euro in de Play Store werd aangeboden. De app had een beoordeling van 4,7 uit 5 sterren en was maar liefst 30.000 keer verkocht. De app stond vanaf 28 maart 2014 in de Play Store. AndroidPolice ontdekte echter na een analyse van de broncode dat de app helemaal niets doet. De website stelt dat er tussen 28 maart en 6 april geen enkel virus of malware is gedetecteerd door Virus Shield. De app werd vervolgens op 6 april uit de App Store verwijderd.

Google betaalt klanten dus hun geld terug. In totaal moet het bedrijf 119.700 euro terugstorten op de rekening van klanten. De kosten verhalen op de ontwikkelaar van de app, Deviant Solutions, is echter niet nodig. Het bedrijf betaalt ontwikkelaars namelijk op de 15de van iedere maand uit. Het geld dat Deviant Solutions met Virus Shield heeft verdiend was dus nog niet overgemaakt op het moment dat google het account van de ontwikkelaar blokkeerde.

Meer over
Lees ook
Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

iSHARE breidt dienstverlening uit naar mobiele apps

iSHARE breidt dienstverlening uit naar mobiele apps

Voor apps en hun gebruikers wordt ’t makkelijker, sneller en veiliger om data te delen met ketenpartners wanneer zij zich aansluiten bij iSHARE. Softwarebedrijf Crebos gaat hen daarbij vanaf deze maand helpen. Met de dienstverlening voor apps breidt iSHARE haar dienstverlening uit voor dataknooppunten.