Google betaalt kopers van waardeloze Virus Shield-app terug

Google gaat Android-gebruikers die de populaire Virus Shield-app hebben gekocht hun geld terug te geven. De app blijkt namelijk waardeloos te zijn en geen enkele bescherming te bieden.

Virus Shield was een app die voor 3,99 euro in de Play Store werd aangeboden. De app had een beoordeling van 4,7 uit 5 sterren en was maar liefst 30.000 keer verkocht. De app stond vanaf 28 maart 2014 in de Play Store. AndroidPolice ontdekte echter na een analyse van de broncode dat de app helemaal niets doet. De website stelt dat er tussen 28 maart en 6 april geen enkel virus of malware is gedetecteerd door Virus Shield. De app werd vervolgens op 6 april uit de App Store verwijderd.

Google betaalt klanten dus hun geld terug. In totaal moet het bedrijf 119.700 euro terugstorten op de rekening van klanten. De kosten verhalen op de ontwikkelaar van de app, Deviant Solutions, is echter niet nodig. Het bedrijf betaalt ontwikkelaars namelijk op de 15de van iedere maand uit. Het geld dat Deviant Solutions met Virus Shield heeft verdiend was dus nog niet overgemaakt op het moment dat google het account van de ontwikkelaar blokkeerde.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

Wegiz belangrijke stap voor digitale beveiliging zorgsector

De kogel is door de kerk! In navolging van de Tweede Kamer stemde ook de Eerste Kamer op 19 april 2023 vóór de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Dit houdt in dat de uitwisseling van patiëntgegevens tussen zorgaanbieders voortaan verplicht elektronisch verloopt.

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1