Global Conference on Cyberspace kost 15 miljoen euro

In Den Haag staat op 16 en 17 april de Global Conference on Cyberspace (GCCS) op de planning. De GCCS is een grote internationale conferentie over cybersecurity waar naar verwachting zo’n 1.200 tot 1.500 deelnemers op af komen. Naast een flink aantal ministers zullen ook topmensen van grote IT-bedrijven als Google op de conferentie aanwezig zijn. Het event kost zo’n 15 miljoen euro.

Voor het evenement zullen allerlei beveiligingsmaatregelen worden genomen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. Het zou onder andere gaan om wegafzettingen in Den Haag. Annelou van Egmond, woordvoerder van de GCCS, meldt tegenover het NRC dat de totale kosten van het event uitkomen op ongeveer 15 miljoen euro. Dit is echter exclusief de kosten voor beveiliging. Hierover wil Van Egmond vanuit beveiligingsoverwegingen geen uitspraken doen.

Afspraken over cybercrime door overheden

De thema van de conferentie zijn vrijheid, groei en veiligheid. Op de GCCS moeten afspraken worden gemaakt over het bestrijden van cyberaanvallen door overheden. Ook overwegen deelnemende landen te investeren in cybersecurity in landen waar wil cybercrime plaatsvind, om deze vorm van misdaad in de landen terug te dringen.

Daarnaast moeten Nederlandse cyber security bedrijven tijdens de conferentie hun producten, kennis en vaardigheden kunnen tonen. Dit gebeurt op de Campus van The Hague Security Delta, het nationale innovatiecentrum veiligheid in Den Haag. The Hague Security Delta stelt zichzelf als doel met behulp van de conferentie voor het einde van 2015 vijf internationale bedrijven naar Nederland te trekken.

Lees ook
Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.