GFI Software vereenvoudigt het beheer van draadloze netwerken

gfiwirelesssentry

GFI Software introduceert een cloud-gebaseerde oplossing waarmee It-beheerders hun draadloze netwerken kunnen monitoren, beheren en beveiligen. GFI WirelessSentry (GFI WiSe) helpt beheerders de prestaties van hun draadloze netwerken te optimaliseren, terwijl zij tegelijkertijd gebruikers beschermen tegen bedreigingen.

WirelessSentry van GFI is niet gebonden aan netwerk-hardware. De oplossing gebruikt een lichtgewicht sensor die op een lokale machine dichtbij ieder toegangspunt wordt aangebracht. Deze sensoren kunnen vanuit een cloud management console worden beheerd.

Dashboard

Zodra de sensor wordt geactiveerd identificeert WiSe automatisch draadloze netwerken en toegangspunten die in de buurt zijn. Deze kunnen vervolgens via een intuïtief dashboard worden gemonitord en beheerd. Dit dashboard is toegankelijk via alle apparaten met een webbrowser. GFI WirelessSentry is geschikt voor bestaande systemen. Organisaties kunnen de oplossing dan ook implementeren zonder grote investeringen te bhoeven doen in nieuwe hardware.

Niet alle apparaten die met een draadloos netwerk verbinding maken hebben dezelfde prioriteit. Apparaten met een hoge prioriteit kunnen worden aangemerkt als VIP. Hierdoor ontvangt de IT-beheerders alerts zodra dit apparaat verbinding maakt met het netwerk, waarna de locatie van het apparaat wordt weergegeven.

Real-time waarschuwingen

Ondersteunend personeel kan real-time waarschuwingen ontvangen via SMS of e-mail over kritieke en alarmerende gebeurtenissen. De grafische rapportage tool maakt het eenvoudig voor gebruikers om gedetailleerde informatie te verkrijgen over het gebruik van het netwerk en deze te delen met belanghebbenden.

Lees ook
Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen, de maker van het eerste SOAR-platform (Security Orchestration, Automation and Response) dat is gebouwd op een Unified Data Layer (UDL). Het SOAR-platform van Revelstoke dient als verbindingselement tussen security en IT-oplossingen, waarbij ongelijksoortige data en -systemen met elkaar worden geïntegreerd.

DTC: Ernstige kwetsbaarheid in Cisco IOS XE image

DTC: Ernstige kwetsbaarheid in Cisco IOS XE image

Er is een ernstige kwetsbaarheid gevonden in Cisco IOS XE. De kwetsbaarheid is bekend onder het kenmerk CVE-2023-20198. Deze Cisco-kwetsbaarheid krijgt een CVSS score van 10.0 en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) beoordeelt de kwetsbaarheid als ‘High/High’. Dit betekent dat dit een zeer kritieke kwetsbaarheid is waarbij zowel de kans op1

Wireshark / SharkFest Europe november 2023 Brussel

Wireshark / SharkFest Europe november 2023 Brussel

SharkFest, Wireshark Developer and User Conference gelanceerd in 2008, is een reeks jaarlijkse educatieve conferenties georganiseerd in verschillende delen van de wereld en gericht op het delen van kennis, ervaring en best practices tussen de ontwikkelaars en gebruikersgemeenschappen van Wireshark.