GFI Software vereenvoudigt het beheer van draadloze netwerken

gfiwirelesssentry

GFI Software introduceert een cloud-gebaseerde oplossing waarmee It-beheerders hun draadloze netwerken kunnen monitoren, beheren en beveiligen. GFI WirelessSentry (GFI WiSe) helpt beheerders de prestaties van hun draadloze netwerken te optimaliseren, terwijl zij tegelijkertijd gebruikers beschermen tegen bedreigingen.

WirelessSentry van GFI is niet gebonden aan netwerk-hardware. De oplossing gebruikt een lichtgewicht sensor die op een lokale machine dichtbij ieder toegangspunt wordt aangebracht. Deze sensoren kunnen vanuit een cloud management console worden beheerd.

Dashboard

Zodra de sensor wordt geactiveerd identificeert WiSe automatisch draadloze netwerken en toegangspunten die in de buurt zijn. Deze kunnen vervolgens via een intuïtief dashboard worden gemonitord en beheerd. Dit dashboard is toegankelijk via alle apparaten met een webbrowser. GFI WirelessSentry is geschikt voor bestaande systemen. Organisaties kunnen de oplossing dan ook implementeren zonder grote investeringen te bhoeven doen in nieuwe hardware.

Niet alle apparaten die met een draadloos netwerk verbinding maken hebben dezelfde prioriteit. Apparaten met een hoge prioriteit kunnen worden aangemerkt als VIP. Hierdoor ontvangt de IT-beheerders alerts zodra dit apparaat verbinding maakt met het netwerk, waarna de locatie van het apparaat wordt weergegeven.

Real-time waarschuwingen

Ondersteunend personeel kan real-time waarschuwingen ontvangen via SMS of e-mail over kritieke en alarmerende gebeurtenissen. De grafische rapportage tool maakt het eenvoudig voor gebruikers om gedetailleerde informatie te verkrijgen over het gebruik van het netwerk en deze te delen met belanghebbenden.

Meer over
Lees ook
ESET publiceert het ESET Threat Report: Q2 2020

ESET publiceert het ESET Threat Report: Q2 2020

ESET publiceert haar Threat Report over Q2 2020, waarin belangrijke statistieken van ESET-detectiesystemen worden samengevat en opmerkelijke voorbeelden van ESET's cybersecurityonderzoek worden uitgelicht. Het Threat Report omvat tevens exclusieve, nog niet eerder verschenen ESET-onderzoeksupdates.

Onderzoek Cloud Security Alliance toont grote vraag naar CASB, extra scholing nodig om doelstellingen cloud-beveiliging te verduidelijken

Onderzoek Cloud Security Alliance toont grote vraag naar CASB, extra scholing nodig om doelstellingen cloud-beveiliging te verduidelijken

De Cloud Security Alliance (CSA) presenteert de resultaten van haar laatste onderzoeksrapport, The Evolution of the CASB. De CSA is een toonaangevende organisatie die standaarden, certificeringen en best practices definieert om een veilige cloud computing-omgeving te waarborgen. Aan het onderzoek deden meer dan tweehonderd IT- en beveiligingsprofessionals...

DSD Europe eerste die complete Acronis cloudportfolio direct vanuit reseller platform levert

DSD Europe eerste die complete Acronis cloudportfolio direct vanuit reseller platform levert

Als eerste in Europa stelt DSD Europe het complete Acronis cloudportfolio beschikbaar voor haar partners en levert de oplossingen, dankzij de API-koppeling, direct na aankoop vanuit het DSD-platform. Binnen één minuut ontvangt de reseller inloggegevens van de MSP-omgeving en kan de Acronis-oplossing voor de eindklant worden ingericht.