GFI Software vereenvoudigt het beheer van draadloze netwerken

gfiwirelesssentry

GFI Software introduceert een cloud-gebaseerde oplossing waarmee It-beheerders hun draadloze netwerken kunnen monitoren, beheren en beveiligen. GFI WirelessSentry (GFI WiSe) helpt beheerders de prestaties van hun draadloze netwerken te optimaliseren, terwijl zij tegelijkertijd gebruikers beschermen tegen bedreigingen.

WirelessSentry van GFI is niet gebonden aan netwerk-hardware. De oplossing gebruikt een lichtgewicht sensor die op een lokale machine dichtbij ieder toegangspunt wordt aangebracht. Deze sensoren kunnen vanuit een cloud management console worden beheerd.

Dashboard

Zodra de sensor wordt geactiveerd identificeert WiSe automatisch draadloze netwerken en toegangspunten die in de buurt zijn. Deze kunnen vervolgens via een intuïtief dashboard worden gemonitord en beheerd. Dit dashboard is toegankelijk via alle apparaten met een webbrowser. GFI WirelessSentry is geschikt voor bestaande systemen. Organisaties kunnen de oplossing dan ook implementeren zonder grote investeringen te bhoeven doen in nieuwe hardware.

Niet alle apparaten die met een draadloos netwerk verbinding maken hebben dezelfde prioriteit. Apparaten met een hoge prioriteit kunnen worden aangemerkt als VIP. Hierdoor ontvangt de IT-beheerders alerts zodra dit apparaat verbinding maakt met het netwerk, waarna de locatie van het apparaat wordt weergegeven.

Real-time waarschuwingen

Ondersteunend personeel kan real-time waarschuwingen ontvangen via SMS of e-mail over kritieke en alarmerende gebeurtenissen. De grafische rapportage tool maakt het eenvoudig voor gebruikers om gedetailleerde informatie te verkrijgen over het gebruik van het netwerk en deze te delen met belanghebbenden.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1