GFI Software vereenvoudigt het beheer van draadloze netwerken

gfiwirelesssentry

GFI Software introduceert een cloud-gebaseerde oplossing waarmee It-beheerders hun draadloze netwerken kunnen monitoren, beheren en beveiligen. GFI WirelessSentry (GFI WiSe) helpt beheerders de prestaties van hun draadloze netwerken te optimaliseren, terwijl zij tegelijkertijd gebruikers beschermen tegen bedreigingen.

WirelessSentry van GFI is niet gebonden aan netwerk-hardware. De oplossing gebruikt een lichtgewicht sensor die op een lokale machine dichtbij ieder toegangspunt wordt aangebracht. Deze sensoren kunnen vanuit een cloud management console worden beheerd.

Dashboard

Zodra de sensor wordt geactiveerd identificeert WiSe automatisch draadloze netwerken en toegangspunten die in de buurt zijn. Deze kunnen vervolgens via een intuïtief dashboard worden gemonitord en beheerd. Dit dashboard is toegankelijk via alle apparaten met een webbrowser. GFI WirelessSentry is geschikt voor bestaande systemen. Organisaties kunnen de oplossing dan ook implementeren zonder grote investeringen te bhoeven doen in nieuwe hardware.

Niet alle apparaten die met een draadloos netwerk verbinding maken hebben dezelfde prioriteit. Apparaten met een hoge prioriteit kunnen worden aangemerkt als VIP. Hierdoor ontvangt de IT-beheerders alerts zodra dit apparaat verbinding maakt met het netwerk, waarna de locatie van het apparaat wordt weergegeven.

Real-time waarschuwingen

Ondersteunend personeel kan real-time waarschuwingen ontvangen via SMS of e-mail over kritieke en alarmerende gebeurtenissen. De grafische rapportage tool maakt het eenvoudig voor gebruikers om gedetailleerde informatie te verkrijgen over het gebruik van het netwerk en deze te delen met belanghebbenden.

Meer over
Lees ook
Juniper Networks breidt zijn Connected Security-aanbod uit

Juniper Networks breidt zijn Connected Security-aanbod uit

Juniper Networks kondigt de beschikbaarheid aan van twee nieuwe oplossingen binnen zijn reeds uitgebreide Juniper Connected Security-reeks. De eerste combineert de Contrail Enterprise Multicloud en cSRX-firewall. Daarmee is het de eerste voor productieomgevingen geschikte oplossing met een complete reeks van functies voor orchestration,...

CES 2019: hoofdrol voor security en cloud in nieuwe oplossingen

CES 2019: hoofdrol voor security en cloud in nieuwe oplossingen

5G, kunstmatige intelligentie, IoT en zelfrijdende voertuigen zijn enkele van de hoofdthema’s van de afgelopen CES dat begin januari plaatsvond in Las Vegas. De grootste beurs van consumentenelektronica ter wereld is daardoor ook steeds meer een plek voor meer abstracte oplossingen, waarin security en cloud computing een grote rol spelen. Het Nederlandse...

Cisco brengt SD-WAN en security samen

Cisco brengt SD-WAN en security samen

Cisco brengt zijn security en software-defined wide area network (SD-WAN) technologieën samen om organisaties te helpen sneller en met meer keuze en vertrouwen naar de cloud te gaan. Het wide area network (WAN) ondergaat een enorme transformatie. Vandaag zetten organisaties hun applicaties in verschillende clouds – public, private en SaaS. Mensen werken...