GFI Software vereenvoudigt het beheer van draadloze netwerken

gfiwirelesssentry

GFI Software introduceert een cloud-gebaseerde oplossing waarmee It-beheerders hun draadloze netwerken kunnen monitoren, beheren en beveiligen. GFI WirelessSentry (GFI WiSe) helpt beheerders de prestaties van hun draadloze netwerken te optimaliseren, terwijl zij tegelijkertijd gebruikers beschermen tegen bedreigingen.

WirelessSentry van GFI is niet gebonden aan netwerk-hardware. De oplossing gebruikt een lichtgewicht sensor die op een lokale machine dichtbij ieder toegangspunt wordt aangebracht. Deze sensoren kunnen vanuit een cloud management console worden beheerd.

Dashboard

Zodra de sensor wordt geactiveerd identificeert WiSe automatisch draadloze netwerken en toegangspunten die in de buurt zijn. Deze kunnen vervolgens via een intuïtief dashboard worden gemonitord en beheerd. Dit dashboard is toegankelijk via alle apparaten met een webbrowser. GFI WirelessSentry is geschikt voor bestaande systemen. Organisaties kunnen de oplossing dan ook implementeren zonder grote investeringen te bhoeven doen in nieuwe hardware.

Niet alle apparaten die met een draadloos netwerk verbinding maken hebben dezelfde prioriteit. Apparaten met een hoge prioriteit kunnen worden aangemerkt als VIP. Hierdoor ontvangt de IT-beheerders alerts zodra dit apparaat verbinding maakt met het netwerk, waarna de locatie van het apparaat wordt weergegeven.

Real-time waarschuwingen

Ondersteunend personeel kan real-time waarschuwingen ontvangen via SMS of e-mail over kritieke en alarmerende gebeurtenissen. De grafische rapportage tool maakt het eenvoudig voor gebruikers om gedetailleerde informatie te verkrijgen over het gebruik van het netwerk en deze te delen met belanghebbenden.

Lees ook
Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

Mirco Kloss van TXOne Networks Europe: ‘Binnen OT is continuïteit echt alles’

De scheidslijn tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) is aan het vervagen. Om goed te functioneren zijn OT-apparaten steeds afhankelijker van data en IoT-functies. Dat zorgt echter ook voor een verhoogd risico en nieuwe securityuitdagingen. Securityleverancier TXOne specialiseert zich op het snijvlak waar IT en OT overl1

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1