Gegevens van miljoenen klanten Dow Jones & Co uitgelekt door AWS-configuratiefout

pixabay-hacker-1944688_960_720

Persoonlijke informatie van miljoenen klanten van Dow Jones & Co, een Amerikaanse uitgeverij- en financiële informatieconcern, zijn uitgelekt. De data stond opgeslagen in een Amazon Web Service S3 bucket, die door een configuratiefout toegankelijk was voor miljoenen AWS-gebruikers.

Het datalek is ontdekt door Chris Vickery, een beveiligingsonderzoeker van het beveiligingsbedrijf Upguard. De data bleek te zijn opgeslagen in een AWS S3 bucket die zo was geconfigureerd dat iedere geauthentificeerde AWS-gebruiker via de bucket’s URL de data kon downloaden. Dit betekent dat iedereen met een gratis AWS-account toegang had tot de bucket en daarmee de gegevens van miljoenen klanten van Dow Jones & Co.

Namen, adresgegevens en e-mailadressen

Zowel namen, accountinformatie, adresgegevens, e-mailadressen als de laatste vier cijfers van de credit card van klanten van Dow Jones & Co waren toegankelijk voor onbevoegden. Daarnaast waren ook 1,6 miljoen gegevens van Dow Jones Risk and Compliance toegankelijk. Dit is een combinatie van databases die door financiële bedrijven worden gebruikt om compliance met anti-witwaswetgeving aan te tonen.

Dow Jones bevestigt dat de data van 2,2 miljoen gebruikers toegankelijk waren. Upguard zegt echter op basis van een ‘conservatieve schatting’ uit te gaan van 4 miljoen slachtoffers. Het beveiligingsbedrijf stelt dat de aanwezigheid van een groot aantal dubbele accounts dit verschil mogelijk kan verklaren. Ook geeft Dow Jones aan geen aanwijzingen te hebben dat kwaadwillenden de toegankelijk data daadwerkelijk hebben gedownload.

Eerdere datalekken door configuratiefouten

Het is niet de eerste keer dat een verkeerd geconfigureerde cloud omgeving leidt tot een datalek. In de afgelopen maanden werden ook Verizon, de WWE en Scottstrade met dergelijke datalekken geconfronteerd. Daarnaast lekte ook een database met gegevens van Amerikaanse stemgerechtigden uit.

Lees ook
Gevoelige documenten van Microsoft in handen van hackersgroep Syrian Electronic Army

Gevoelige documenten van Microsoft in handen van hackersgroep Syrian Electronic Army

Een aantal gevoelige documenten van Microsoft zijn in handen gekomen van de Syrische hackersgroep Syrian Electronic Army (SEA). De documenten bevatten informatie over verzoeken van opsporingsinstanties om informatie. De informatie is in handen gekomen van hackers na een phishingaanval op medewerkers van het bedrijf. Vorige week bleek dat zowel he1

Eric Schmidt: 'Data opslaan buiten de VS houdt de NSA zeker niet buiten'

Eric Schmidt: 'Data opslaan buiten de VS houdt de NSA zeker niet buiten'

Microsoft maakte gisteren bekend onder andere Europese gebruikers de mogelijkheid te gaan geven hun data buiten de Verenigde Staten op te slaan. Microsoft wil hiermee gebruikers meer veiligheid bieden tegen de spionagepraktijken van de inlichtingendienst NSA. Eric Schmidt, CEO van Google, stelt echter dat de maatregel van Microsoft geen enkele zin1

Microsoft laat gebruikers data buiten de VS opslaan

Microsoft laat gebruikers data buiten de VS opslaan

Microsoft gaat gebruikers de mogelijkheid bieden hun data voortaan buiten de Verenigde Staten op te slaan. Met de maatregel wil Microsoft het voor de Amerikaanse inlichtingendienst NSA onmogelijk maken de gebruikers binnen de wet te bespioneren. Het Amerikaanse IT-bedrijf is door de NSA in verlegenheid gebracht nadat bleek dat ook het interne ser1