Fortinet voegt nieuwe mogelijkheden toe aan FortiSASE

Fortinet-400300

Fortinet maakt bekend dat het nieuwe mogelijkheden heeft toegevoegd aan FortiSASE. Deze volledig in eigen beheer ontwikkelde SASE-oplossing beschermt hybride medewerkers met een geïntegreerde agent en SD-WAN-integratie voor filialen. De nieuwe mogelijkheden versterken de positie van FortiSASE als de meest uitgebreide SASE-oplossing die op de markt verkrijgbaar is.

SASE voor microfilialen en IoT- en OT-omgevingen

FortiSASE biedt nu uitgebreidere integraties met de WLAN-oplossingen van Fortinet. De oplossing biedt daarmee aanvullende ondersteuning voor organisaties die hun microfilialen en de daarbinnen gebruikte apparatuur willen beveiligen. De draadloze access points uit de FortiAP-reeks zorgen voor slimme offloading van het netwerkverkeer van microfilialen naar een SASE point-of presence (PoP). Dit maakt grondige beveiligingsinspecties mogelijk van het dataverkeer van alle apparaten, met inbegrip van IoT- en OT-apparatuur. De integratie biedt klanten ook de mogelijkheid om de WLAN-oplossingen van Fortinet te beheren met dezelfde gebruiksvriendelijke cloudgebaseerde beheerconsole die zij al voor FortiSASE gebruiken. Al deze verbeteringen stellen organisaties in staat om een nieuwe aanpak voor cloudbeveiliging te hanteren door beveiligingsmogelijkheden zoals sandboxing, indringerpreventie en URL-filtering uit te breiden naar microfilialen, zonder de noodzaak om extra appliances of diensten in te zetten.

Verbeterde bescherming tegen gegevensverlies

Fortinet heeft een nieuwe, door FortiGuard ondersteunde clouddienst voor data loss prevention (DLP) aan FortiSASE toegevoegd voor integrale bescherming van gevoelige data binnen hybride omgevingen. De dienst biedt nu ondersteuning voor een breder scala aan data-ID’s, bestandstypes en SaaS-oplossingen en maakt gebruik van geavanceerde data matching-technieken om datalekken te voorkomen. Fortinet blijft zijn DLP-dienst voortdurend verbeteren om organisaties diepgaand inzicht te bieden in hun applicaties en tools in de cloud, zodat ze nieuwe cyberbedreigingen de baas kunnen blijven.

Integrale digital experience monitoring (DEM)

De DEM-oplossing van Fortinet zal ondersteuning bieden voor integratie met FortiSASE. Organisaties kunnen op die manier profiteren van uitgebreide monitoring van het netwerk om inzicht te krijgen in de digitale ervaringen van eindgebruikers en de prestaties van de wereldwijde SASE PoP’s van Fortinet en SaaS-oplossingen zoals WebEx, Office365 en DropBox. De integratie biedt daarnaast monitoring van endpoints om IT-teams 360 graden overzicht te bieden en hen te voorzien van alle informatie die ze nodig hebben voor het verkorten van de oplossingstijden en waarborgen van een optimale gebruikservaring.

De meest uitgebreide SASE-oplossing op de markt

FortiSASE wordt ondersteund door FortiGuard AI-Powered Security Services en biedt geïntegreerde beveiliging, vereenvoudigd beheer en integrale digital experience monitoring. Dit is mogelijk dankzij een naadloze convergentie van netwerkmogelijkheden op basis van SD-WAN met vanuit de cloud aangeboden beveiligingsfunctionaliteit, zoals Secure Web Gateway (SWG), Cloud Access Security Broker (CASB) en Firewall-as-a-Service (FWaaS). FortiSASE biedt daarnaast Universal ZTNA-functonaliteit die bijdraagt aan krachtige beveiliging van de toegang van en naar het internet, in private clouds gehoste applicaties en SaaS-oplossingen.

John Maddison, chief marketing officer en EVP Product Strategy bij Fortinet: “Fortinet blijft werken aan de ontwikkeling van innovatieve SASE-functionaliteit. Dat is de reden waarom steeds meer organisaties een beroep op Fortinet doen voor de beveiliging en het beheer van hun complexe hybride omgevingen en het bieden van ondersteuning voor hybride werken. Met de uitbreiding van zijn SASE-oplossing kunnen organisaties vanuit de cloud aangeboden beveiliging naar hun microfilialen brengen, profiteren van verbeterde preventie van gegevensverlies en de digitale ervaring van eindgebruikers van begin tot eind meten.”

 

Aanvullende informatie

Meer over
Lees ook
De complexiteit rond de adoptie van SASE ontmaskerd

De complexiteit rond de adoptie van SASE ontmaskerd

Secure Access Service Edge, ook wel bekend als SASE, is momenteel veel in het nieuws dankzij onder andere de populariteit van het hybride werken en de wereldwijde spreiding van het personeelsbestand. Een cloudgebaseerd framework zoals SASE probeert netwerk en beveiligingsproblemen aan te pakken die gepaard gaan met de digitale transformatie.

Orange Business, Orange Cyberdefense en Palo Alto Networks werken samen aan cloud-native managed SASE

Orange Business, Orange Cyberdefense en Palo Alto Networks werken samen aan cloud-native managed SASE

Orange Business, Orange Cyberdefense en Palo Alto Networks (NASDAQ: PANW), de wereldwijde leider op het gebied van cybersecurity, bundelen hun krachten. Samen brengen zij een managed Secure Access Service Edge (SASE)-oplossing op de markt die voldoet aan de meest veeleisende netwerk- en beveiligingseisen van zakelijke klanten, met sterke prestaties,...

Cyberbedreigingen komen in 2023 van nieuwe kanten

Cyberbedreigingen komen in 2023 van nieuwe kanten

Bedrijfsleiders gaan nadenken over wat 2023 hen zal brengen. Cyberbeveiliging is als gevolg van onder andere de populariteit van thuiswerken, de digitale transformatie en politieke onrust het afgelopen jaar steeds belangrijker geworden. Deze trend zet zich ook in 2023 voort. In een markt die zo snel verandert als deze, is het essentieel om risico’s...