Fortinet rondt overname van Meru Networks af 

meru-networks-logo

Fortinet kondigt de afsluiting aan van de overname van Meru Networks. Nu de overname is afgerond, bouwt Fortinet verder op de visie voor beveiligde draadloze netwerken en de focus op bedrijfsgroei. De overname breidt het oplossingenportfolio van Fortinet verder uit en betekent dat het bedrijf uniek gepositioneerd is om de wereldwijde zakelijke wifi-markt, die een waarde heeft van 5 miljard dollar, te benaderen met geïntegreerde en intelligente oplossingen voor beveiligde draadloze netwerken.

In verband met de overname betaalt Fortinet $1,63 per aandeel Meru in cash, waarmee de waarde van de overname uitkomt op circa $44 miljoen. Fortinet rondde eerst het bod op alle uitstaande aandelen van Meru af door alle aandelen voor aankoop te accepteren die op de juiste wijze werden aangeboden, en niet werden teruggetrokken op de einddatum van het bod. Zo verkreeg Fortinet in eerste instantie ongeveer 60,18% van de uitstaande aandelen van Meru. Vervolgens fuseerde een dochteronderneming van Fortinet met Meru, zodat Meru een dochteronderneming werd van Fortinet. Als gevolg van deze fusie werden alle aandelen van Meru die nog niet gekocht werden door Fortinet in het eerste bod (met uitzondering van de aandelen die in het bezit waren van Meru, Fortinet of andere dochterondernemingen en aandelen waarvan de rechten nog beoordeeld moesten worden) omgezet in aandelen die in aanmerking kwamen voor de hierboven beschreven cashbetaling. Naar verwachting worden alle aandelen van Meru aan het einde van de handelsdag van vandaag ingetrokken van de NASDAQ aandelenmarkt.

De bewezen oplossingen van Fortinet voor het beveiligen van wifi-netwerken, zoals de FortiAP beveiligde wifi-toegangspunten en FortiWifi geïntegreerde beveiligingsappliances voor kleine kantoren en nevenvestigingen, behoren tot de snelst groeiende producten in het portfolio van ‘geavanceerde technologieën’ van het bedrijf. Met de toevoeging van de intelligente wifi-oplossingen van Meru aan dit portfolio is Fortinet nog beter in staat te zorgen voor een veilige, ononderbroken gebruikerservaring, altijd en overal, en de hoogste prestaties te leveren in omgevingen die een hoge capaciteit eisen en een hoge dichtheid aan draadloze gebruikers hebben, zoals de grootzakelijke markt, onderwijs- en zorginstellingen en de hotellerie.

Theo Schutte, country manager Fortinet Nederland: “Om echte bescherming te bieden voor alle mogelijke vormen van cyberaanvallen, blijven we voortbouwen op ons leidende, end-to-end beveiligingsplatform. Dat geeft klanten het inzicht en de continue bescherming die zij nodig hebben, van het datacenter tot de cloud tot het toegangspunt. We verwachten dat de overname van Meru ons helpt om nieuwe oplossingen en diensten te bieden waarmee bedrijven van elke grootte ook in het mobiele tijdperk vaste en draadloze netwerken kunnen implementeren, beheren en beveiligen.”

Fortinet streeft naar veilige, ononderbroken verbindingen voor mobiele eindgebruikers en klanten van Fortinet en Meru genieten daar de voordelen van. Tegelijkertijd krijgen partners in het verkoopkanaal de mogelijkheid om een breder oplossingenportfolio aan te bieden in de markt.

   
Meer over
Lees ook
KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 kondigt de overname aan van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mail-security. De Intelligent Email Security-suite van Egress biedt een reeks geschaalde, op AI-gebaseerde securitytools met adaptieve leermogelijkheden om organisaties tegen geavanceerde cyberdreigingen voor e-mail te beschermen.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.