Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

secior-265210

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap om gezamenlijk de cyberbeveiliging van hun klanten te versterken. Dit partnerschap zal real-time zichtbaarheid, risicomanagement, continue dreigingsmonitoring en NIS2-compliance services bieden voor de hele onderneming, inclusief campus, datacenter, externe werknemers, cloud, mobiel, IoT, OT en IoMT endpoints.

Fred Streefland, CEO van Secior, legt uit: "Door de toenemende digitalisering en connectiviteit in alle sectoren staan moderne bedrijven voor de uitdaging om een volledige inventaris van hun bedrijfsmiddelen bij te houden en hun risico's te bewaken. Dit leidt al snel tot hiaten in de cyberbeveiligingsstrategie en compliance." Hij ziet Forescout als een perfecte aanvulling op het portfolio van Secior. "Wij delen met Forescout de visie dat je niet kunt beveiligen wat je niet kunt zien - en dat vereist een holistische aanpak die alle apparaten omvat, van IT tot IoT tot OT."

De oplossingen en mogelijkheden van Forescout identificeren en classificeren continu elk bedrijfsmiddel dat is aangesloten op een onderneming - ongeacht fabrikant of type (IT, OT, IoT en IoMT). Vervolgens kunnen organisaties automatisch de juiste beveiligings- en compliancemaatregelen implementeren om hun risico's te beperken. Daarnaast helpen de oplossingen bij het identificeren van geavanceerde bedreigingen die mogelijk de beveiligingscontroles hebben omzeild, zodat organisaties in realtime kunnen reageren. Secior brengt gedetailleerde kennis van OT&IT-cyberbeveiliging in kritieke industrieën en datacenters met zich mee, evenals jarenlange ervaring in audit, compliance en risicoadviesmethodologieën uit sterk gereguleerde financiële sectoren.

Beide bedrijven delen de visie om cyberbeveiliging samen te benaderen als een teaminspanning. Christina Höfer, VP Global Industrial Enterprises bij Forescout: "Onze collega's bij Secior denken als CISO's. Onze gezamenlijke klanten waarderen de in-house kennis en service. Secior stelt hen in staat om het maximale uit hun cybersecurity tools te halen en proactief hun cyberrisico's te verminderen en compliancedoelen zoals NIS2 te behalen." De nauwe samenwerking maakt volledig gebruik van de sterke punten van beide bedrijven om klanten te voorzien van uitgebreide cyberbeveiliging voor IT, OT en IoT.

Nina Gieseke, Channel Account Manager bij Forescout, onderstreept het belang van de samenwerking: "Secior is een belangrijke partner voor onze groei in Nederland en Centraal Europa." Volgens haar vormen de diensten van Secior in combinatie met de oplossingen van Forescout een geweldige symbiose. Forescout en Secior kijken uit naar de voortzetting van hun succesvolle samenwerking ten behoeve van hun klanten. Samen zullen zij de cybersecurity van Europese bedrijven naar een nieuw niveau tillen.

Lees ook
KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

KnowBe4-onderzoek: kennis over online veiligheid en wenselijk gedrag in Nederland is ver ondermaats

Uit een nieuw rapport van KnowBe4 blijkt dat het gedrag waarmee medewerkers de online veiligheid van hun organisatie beïnvloeden sterk varieert binnen Europa. Met een score van 73 op een schaal van totaal 100 punten boekt Europa een wereldwijd gemiddelde score op deze zogenoemde ‘Security Culture-index’.

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?