Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

secior-265210

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap om gezamenlijk de cyberbeveiliging van hun klanten te versterken. Dit partnerschap zal real-time zichtbaarheid, risicomanagement, continue dreigingsmonitoring en NIS2-compliance services bieden voor de hele onderneming, inclusief campus, datacenter, externe werknemers, cloud, mobiel, IoT, OT en IoMT endpoints.

Fred Streefland, CEO van Secior, legt uit: "Door de toenemende digitalisering en connectiviteit in alle sectoren staan moderne bedrijven voor de uitdaging om een volledige inventaris van hun bedrijfsmiddelen bij te houden en hun risico's te bewaken. Dit leidt al snel tot hiaten in de cyberbeveiligingsstrategie en compliance." Hij ziet Forescout als een perfecte aanvulling op het portfolio van Secior. "Wij delen met Forescout de visie dat je niet kunt beveiligen wat je niet kunt zien - en dat vereist een holistische aanpak die alle apparaten omvat, van IT tot IoT tot OT."

De oplossingen en mogelijkheden van Forescout identificeren en classificeren continu elk bedrijfsmiddel dat is aangesloten op een onderneming - ongeacht fabrikant of type (IT, OT, IoT en IoMT). Vervolgens kunnen organisaties automatisch de juiste beveiligings- en compliancemaatregelen implementeren om hun risico's te beperken. Daarnaast helpen de oplossingen bij het identificeren van geavanceerde bedreigingen die mogelijk de beveiligingscontroles hebben omzeild, zodat organisaties in realtime kunnen reageren. Secior brengt gedetailleerde kennis van OT&IT-cyberbeveiliging in kritieke industrieën en datacenters met zich mee, evenals jarenlange ervaring in audit, compliance en risicoadviesmethodologieën uit sterk gereguleerde financiële sectoren.

Beide bedrijven delen de visie om cyberbeveiliging samen te benaderen als een teaminspanning. Christina Höfer, VP Global Industrial Enterprises bij Forescout: "Onze collega's bij Secior denken als CISO's. Onze gezamenlijke klanten waarderen de in-house kennis en service. Secior stelt hen in staat om het maximale uit hun cybersecurity tools te halen en proactief hun cyberrisico's te verminderen en compliancedoelen zoals NIS2 te behalen." De nauwe samenwerking maakt volledig gebruik van de sterke punten van beide bedrijven om klanten te voorzien van uitgebreide cyberbeveiliging voor IT, OT en IoT.

Nina Gieseke, Channel Account Manager bij Forescout, onderstreept het belang van de samenwerking: "Secior is een belangrijke partner voor onze groei in Nederland en Centraal Europa." Volgens haar vormen de diensten van Secior in combinatie met de oplossingen van Forescout een geweldige symbiose. Forescout en Secior kijken uit naar de voortzetting van hun succesvolle samenwerking ten behoeve van hun klanten. Samen zullen zij de cybersecurity van Europese bedrijven naar een nieuw niveau tillen.

Lees ook
De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

De digital decade: wat betekent dit voor de EU, de infrastructuur en de digitale diensten van morgen?

Het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie prioriteert de digitale transitie in 2024. Wat kunnen we verwachten van de toekomst? Hoe zal technologie ten dienste staan van burgers en organisaties?

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint gaat dataverlies via email tegen met kracht van AI op basis van gedrag

Proofpoint Inc., kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Adaptive E-mail Data Loss Prevention (DLP), voor het automatisch detecteren en voorkomen van onbedoeld en opzettelijk dataverlies via email – voordat het een kostbare fout wordt voor organisaties.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1