FBI is niet gelukkig met standaard encryptie van Android en iOS

encryptie

De Amerikaanse inlichtingendienst FBI is niet gelukkig met de verbeterde encryptie die Apple en Google hebben getroffen om hun mobiele besturingssystemen beter te beveiligen. De geheime dienst noemt het onbegrijpelijk dat fabrikanten zichzelf niet langer de mogelijkheid geven toegang te verkrijgen tot verkochte apparaten.

Dit zegt James Comey, directeur van de FBI, tegen de Huffington Post. Volgens de directeur is het in sommige gevallen van groot belang toegang te kunnen krijgen tot een smartphone of tablet van een verdachte. Als voorbeeld noemt Comey een ontvoerder, waarbij de FBI gebaat is de gijzelaar zo snel mogelijk vrij te krijgen. Comey stelt dan ook dat het hem zorgen baart dat bedrijven functies aanprijzen die 'gebruikers boven de wet plaatsen'.

Comey doelt met zijn opmerkingen op de encryptie die zowel Google als Android in respectievelijk Android L en iOS 8 voortaan standaard aanzetten. De encryptie in de besturingssystemen is niet nieuw, maar stond voorheen standaard uit. Gebruikers moesten de feature dan ook handmatig activeren om de data op hun smartphone of tablet te versleutelen. Hier komt nu dus verandering in.

Lees ook
Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.