Ex-werknemer Tesla opgepakt voor hacken van voormalig manager

Handboeien

Een Canadese ex-werknemer van autofabrikant Tesla is opgepakt voor het hacken van zijn voormalig manager. De man zou zichzelf toegang hebben verschaft tot het e-mailaccount van de manager en vertrouwelijke informatie hebben gestolen.

De Amerikaanse FBI bevestigt de arrestatie tegenover SFGate. De ex-werknemer zou onder andere evaluaties van Tesla medewerkers en andere vertrouwelijke informatie hebben buitgemaakt bij de cyberinbraak. Deze data zou de man online hebben geplaatst op een openbare website.

Daarnaast zou de ex-werknemers ook hebben geprobeerd Tesla reputatieschade toe te brengen door bewust op internet ‘valse en misleidende’ reacties achter te laten. De man werd opgepakt toen hij probeerde vanuit Canada de grens met de Verenigde Staten op de pakken.

Lees ook
Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Hoewel de eerste door AI gegenereerde cyberaanval nog officieel gedocumenteerd moet worden, zal kunstmatige intelligentie naar verwachting ook in security zijn impact gaan hebben. Sterker nog, AI wordt nu al door cybercriminelen ingezet en bijvoorbeeld gebruikt om phishingmails bij te slijpen. En nieuwe bedreigingen komen door AI waarschijnlijk no1

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing laaide na een kleine dip in het eerste kwartaal van 2023 weer stevig op. Dat blijkt uit het Cy-Xplorer-rapport 2023 van Orange Cyberdefense. Dit zijn de 10 meest opvallende trends uit het rapport.

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Barracuda Networks heeft zijn 2023 Spearphishing Trends Rapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat ruim twee derde (68%) van de ondervraagde organisaties in de Benelux in 2022 het slachtoffer was van spearphishing. Dat is beduidend hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 50 procent. Ook doen bedrijven in de Benelux aanzienlijk langer over het detec1