Ex-werknemer Tesla opgepakt voor hacken van voormalig manager

Handboeien

Een Canadese ex-werknemer van autofabrikant Tesla is opgepakt voor het hacken van zijn voormalig manager. De man zou zichzelf toegang hebben verschaft tot het e-mailaccount van de manager en vertrouwelijke informatie hebben gestolen.

De Amerikaanse FBI bevestigt de arrestatie tegenover SFGate. De ex-werknemer zou onder andere evaluaties van Tesla medewerkers en andere vertrouwelijke informatie hebben buitgemaakt bij de cyberinbraak. Deze data zou de man online hebben geplaatst op een openbare website.

Daarnaast zou de ex-werknemers ook hebben geprobeerd Tesla reputatieschade toe te brengen door bewust op internet ‘valse en misleidende’ reacties achter te laten. De man werd opgepakt toen hij probeerde vanuit Canada de grens met de Verenigde Staten op de pakken.

Lees ook
Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1