Ex-medewerker van Chinese PayPal-concurrent verkoopt 20 GB aan klantgegevens

Een voormalig medewerker van de Chinese PayPal-concurrent Alipay heeft 20 GB aan klantgegevens doorverkocht aan e-commercebedrijven. Het zou gaan om telefoonnummers, huisadressen, e-mailadressen en aankopen van klanten van Alipay.

China Daily meldt dat de ex-medewerker de klantgegevens zelf heeft gestolen bij het bedrijf. De man zou vervolgens hulp heeft gekregen van anderen bij de verkoop van de data. Alipay heeft een onderzoek in gesteld naar de diefstal en maakt excuses naar zijn klanten. Het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de Chinese politie en extra beveiligingsmaatregelen genomen om verdere diefstal van data te voorkomen.

De ex-medewerker zit samen met twee medeverdachten in de Chinese cel in afwachting van zijn rechtszaak. ZDnet meldt dat deze medeverdachten twee IT-professionals zijn die hebben geholpen bij de verkoop van de gestolen data. Het is onduidelijk of de mannen ook daadwerkelijk door de Chinese rechter gestraft zullen worden. Dit namelijk alleen mogelijk als de Chinese rechter Alipay eerst erkent als financieel instituut. Ook Alipay kan in dit geval een boete opgelegd krijgen.

Meer over
Lees ook
Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Sluit aan voor de Amsterdam-editie van de PrivacyConnect community Chapter-bijeenkomst onder leiding van de lokale Chapter Chairs. In deze bijeenkomst duiken we de diepte in en bespreken we de allernieuwste ontwikkelingen rondom privacyregelgeving met aandacht voor de AVG, CCPA, Schrems II en LGDP.

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

In hun voortdurende streven naar meer efficiëntie – nodig om concurrenten het hoofd te bieden – verkennen steeds meer bedrijven de mogelijkheden van process mining. Met behulp van process-miningtechnologie kan men onderzoeken hoe processen werkelijk verlopen in een organisatie

SURF Security en Privacy Award 2021 voor Universiteit Maastricht

SURF Security en Privacy Award 2021 voor Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht is de winnaar van de SURF Security en Privacy Award 2021. De universiteit krijgt de award voor de open wijze waarop zij hun kennis en ervaring hebben gedeeld over de ernstige ransomware-aanval die hen vlak voor kerst 2019 trof.