Ex-medewerker van Chinese PayPal-concurrent verkoopt 20 GB aan klantgegevens

Een voormalig medewerker van de Chinese PayPal-concurrent Alipay heeft 20 GB aan klantgegevens doorverkocht aan e-commercebedrijven. Het zou gaan om telefoonnummers, huisadressen, e-mailadressen en aankopen van klanten van Alipay.

China Daily meldt dat de ex-medewerker de klantgegevens zelf heeft gestolen bij het bedrijf. De man zou vervolgens hulp heeft gekregen van anderen bij de verkoop van de data. Alipay heeft een onderzoek in gesteld naar de diefstal en maakt excuses naar zijn klanten. Het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de Chinese politie en extra beveiligingsmaatregelen genomen om verdere diefstal van data te voorkomen.

De ex-medewerker zit samen met twee medeverdachten in de Chinese cel in afwachting van zijn rechtszaak. ZDnet meldt dat deze medeverdachten twee IT-professionals zijn die hebben geholpen bij de verkoop van de gestolen data. Het is onduidelijk of de mannen ook daadwerkelijk door de Chinese rechter gestraft zullen worden. Dit namelijk alleen mogelijk als de Chinese rechter Alipay eerst erkent als financieel instituut. Ook Alipay kan in dit geval een boete opgelegd krijgen.

Meer over
Lees ook
Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.

Deep Instinct: organisaties doen er twee werkdagen over om op beveiligingsincidenten te reageren

Deep Instinct: organisaties doen er twee werkdagen over om op beveiligingsincidenten te reageren

Deep Instinct, de aanbieder van het eerste en enige op deep learning gebaseerde security-framework, publiceert vandaag zijn halfjaarlijkse Voice of SecOps Report. Uit dit rapport blijkt dat organisaties gemiddeld 17,2 uur nodig hebben om op een cyberaanval te reageren, oftewel twee werkdagen. Wereldwijd ligt dit gemiddeld nog hoger, namelijk 20.91

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

De Nederlandse SaaS softwarebedrijven Onegini en iWelcome zijn vandaag gefuseerd tot OneWelcome. De combinatie van de twee bedrijven maakt dit tot de grootste Europese SaaS leverancier van Customer Identity & Access Management (CIAM).