Eurofiber lanceert de nieuwste encryptietechniek

Eurofiber biedt zijn klanten WDM Encrypted aan. Deze encryptietechniek zorgt ervoor dat data tijdens het transport over glasvezel niet afgetapt kan worden. De bekendmaking vond plaats op de InfoSecurity beurs in Utrecht.

eurofiber De Cybersecuritymonitor 2018 van het CBS laat zien dat grote organisaties bovengemiddeld vaak getroffen worden door cyberaanvallen, zoals hacks. Encryptie biedt aantoonbare zekerheid dat afgetapte data onderweg niet bruikbaar is voor de dader. Als aanbieder van premium netwerkinfrastructuur heeft Eurofiber zijn WDM-portfolio verrijkt met de nieuwste encryptietechniek die voldoet aan niveau 2 van de FIPS 140-2 standaard. Dit is een extra security waarborg naast het feit dat Eurofiber’s glasvezelnetwerk als enige in Nederland volledig ondergronds is aangelegd.

Data binnen beheerde verbinden niet automatisch beveiligd

Door de opkomst van de cloud verplaatst data zich continu tussen organisaties en datacenters. Onderweg moet die data ook goed beschermd zijn. Veel organisaties gaan ervan uit dat beheerde diensten standaard op het juiste niveau beveiligd zijn. Dat is niet automatisch zo. Ook data binnen beheerde verbindingen moet beveiligd worden.

Glasvezel kan ook een doelwit zijn

Glasvezel heeft een sterke reputatie vanwege de snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid. Toch kunnen cybercriminelen glasvezelkabels aftappen, in bijvoorbeeld parkeergarages en locaties waar glasvezel bovengronds komt, met een ernstig datalek tot gevolg. Dus ook als een bedrijf zijn overige IT-infrastructuur intern goed beveiligd heeft, betekent dit niet dat het WAN automatisch voldoende beschermd is.

Nieuwste encryptietechniek

Frans Hut, Security Officer bij Eurofiber: "WDM Encrypted is een high end oplossing die aan een hoge encryptie standaard voldoet. Ook bij onze managed dienst is de klant de enige die toegang tot de encryptiesleutels heeft. Gebruik van deze dienst helpt onze klanten om aan te tonen dat er in het netwerk echt niemand anders bij de informatie komt. En als je kijkt vanuit de AVG dan zijn persoonsgegevens tijdens transport met deze techniek zonder meer passend beveiligd."

De voordelen van optische encryptie

Veel encryptie-oplossingen werken op de IP-laag. Met de introductie van WDM Encrypted wordt encryptie op de optische laag toegepast, waarmee datatransport intrinsiek wordt beveiligd. Het voordeel hiervan is dat dit niet ten koste gaat van de snelheid of prestaties van de verbinding en dat de extra latency tot duizend keer lager is dan bij encryptie op de IP-laag. Bovendien is de beveiligingslaag transparant en protocol onafhankelijk.

Meer over
Lees ook
Criminelen stelen 80 miljoen Zuid-Koreaanse creditcards

Criminelen stelen 80 miljoen Zuid-Koreaanse creditcards

Criminelen hebben vermoedelijk de creditcardgegevens van tachtig miljoen Zuid-Koreanen weten te stelen. De cybercriminelen wisten de beveiliging van maar liefst drie verschillende creditcardmaatschappijen in het land te omzeilen. Zij konden vervolgens met de creditcardgegevens aan de haal gaan. De financiële toezichthouder in Zuid-Korea meldt dat1

Versleutelde smartphone Blackphone helpt gebruikers hun privacy te beschermen

Versleutelde smartphone Blackphone helpt gebruikers hun privacy te beschermen

Een nieuwe smartphone moet gebruikers helpen hun privacy beter te beschermen. De Blackphone is een smartphone die speciaal is ontworpen om alle vormen van communicatie extra te beveiligen en versleutelen. De telefoon moet voorkomen dat gebruikers door inlichtingendiensten als de NSA kunnen worden afgeluisterd. De Blackphone is ontwikkeld door Sil1

'Telecomproviders moesten van de Britten kiezen voor een zwakkere encryptie'

'Telecomproviders moesten van de Britten kiezen voor een zwakkere encryptie'

De eerste versie van het gsm-protocol, A5/1, is voorzien van een zwakkere encryptie dan oorspronkelijk de bedoeling was. De Britse geheime dienst GCHQ zou alle betrokken providers hiervoor flink onder druk hebben gezet. Dit stelt Peter van der Arend, die voor het Nederlandse PTT meewerkte aan het ontwerp van het protocol, in een interview met de1