Ethische hackers kunnen fors meer verdienen dan softwareontwikkelaars

Een ethische hacker kunnen via bug bounty programma's fors meer verdienen dan softwareontwikkelaars. Geld is echter niet de belangrijkste drijfveer voor ethische hackers. Zij hacken vooral voor hun plezier, voor de uitdaging die dit biedt of om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen.

Dit blijkt uit het 2018 Hacker Report van bug bounty platform HackerOne. 1.698 ethische hackers aangesloten bij HackerOne hebben deelgenomen aan het onderzoek. Ethisch hacken blijkt een lucratieve bezigheid; zo blijken de best verdienende ethische hackers zo'n 2,7 keer meer te verdienen dan de gemiddelde softwareontwikkelaar in hun land. De verschillen tussen bug bounties die ethische hackers binnenhalen en het gemiddelde salaris van een softwareontwikkelaar verschilt flink per land. Het verschil is het grootste in India en Argentinië, waar ethische hackers respectievelijk 16 keer en 15,6 keer zoveel kunnen verdienen als software ontwikkelaars. De top 5 ziet er als volgt uit:

hackerone-2018-hacker-report-bugbounties-vs-salaris

Wat motiveert ethische hackers?

Geld is echter niet de belangrijkste motivatie voor ethische hackers om beveiligingsproblemen te zoeken. 14,7% stelt dit te doen om nieuwe vaardigheden en kennis op te doen. 14% geeft aan dit te doen vanwege de uitdaging die dit biedt, terwijl een evengrote groep voor zijn plezier hackt. Geld verdienen staat op de vierde plaats en wordt door 13,1% als reden genoemd om te hacken.

hackerone-2018-hacker-report-motivaties

Meer informatie is te vinden in het 2018 Hacker Report, dat hier kan worden aangevraagd.

Meer over
Lees ook
Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, ziet voor 2024 drie belangrijke trends rond cybersecurity en het dreigingslandschap. De eerste is dat de toenemende complexiteit en regelmaat van cyberaanvallen het steeds moeilijker zullen maken voor bedrijven om een goede cyberverzekering af te sluiten. De tweede trend die Zerto opmer1

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.