Ethische hackers kunnen fors meer verdienen dan softwareontwikkelaars

Een ethische hacker kunnen via bug bounty programma's fors meer verdienen dan softwareontwikkelaars. Geld is echter niet de belangrijkste drijfveer voor ethische hackers. Zij hacken vooral voor hun plezier, voor de uitdaging die dit biedt of om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen.

Dit blijkt uit het 2018 Hacker Report van bug bounty platform HackerOne. 1.698 ethische hackers aangesloten bij HackerOne hebben deelgenomen aan het onderzoek. Ethisch hacken blijkt een lucratieve bezigheid; zo blijken de best verdienende ethische hackers zo'n 2,7 keer meer te verdienen dan de gemiddelde softwareontwikkelaar in hun land. De verschillen tussen bug bounties die ethische hackers binnenhalen en het gemiddelde salaris van een softwareontwikkelaar verschilt flink per land. Het verschil is het grootste in India en Argentinië, waar ethische hackers respectievelijk 16 keer en 15,6 keer zoveel kunnen verdienen als software ontwikkelaars. De top 5 ziet er als volgt uit:

hackerone-2018-hacker-report-bugbounties-vs-salaris

Wat motiveert ethische hackers?

Geld is echter niet de belangrijkste motivatie voor ethische hackers om beveiligingsproblemen te zoeken. 14,7% stelt dit te doen om nieuwe vaardigheden en kennis op te doen. 14% geeft aan dit te doen vanwege de uitdaging die dit biedt, terwijl een evengrote groep voor zijn plezier hackt. Geld verdienen staat op de vierde plaats en wordt door 13,1% als reden genoemd om te hacken.

hackerone-2018-hacker-report-motivaties

Meer informatie is te vinden in het 2018 Hacker Report, dat hier kan worden aangevraagd.

Meer over
Lees ook
Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.