Duizenden ING-klanten laten gegevens achter op phishingsites

internetbankieren

Duizenden klanten van ING zouden de afgelopen dagen phishingwebsites hebben bezocht. Een deel van deze klanten heeft ook daadwerkelijke gevoelige data afgegeven.

Dit meldt Rik van Duijn van het beveiligingsbedrijf DearBytes. In totaal zouden de sites door 14.000 personen zijn bezocht. In 3.000 gevallen zou ook daadwerkelijk de gevraagde informatie zijn afgegeven. Het gaat hierbij om de inloggegevens voor internetbankieren, het rekeningnummer, geboortedatum, pasnummer en telefoonnummer van klanten.

Tegenover Security.nl meldt Van Duijn dat de hackers ook een malafide Android-app wilden laten installeren op de smartphone van klanten. Via deze app zouden mobiele TANcodes kunnen worden onderschept. In combinatie met de inloggegevens die gebruikers op de phishingsites hebben afgegeven kunnen deze TANcodes gebruikt worden om frauduleuze transacties op te zetten. Deze malafide app heet ‘ING Protect Service’. ING benadrukt dat deze app niet legitiem is en adviseert de app dan ook niet te installeren.

Lees ook
Proofpoint: TA402  duikt op in phishing campagnes

Proofpoint: TA402 duikt op in phishing campagnes

Cybersecuritybedrijf, Proofpoint, publiceert onderzoek over nieuwe activiteiten van TA402, een Advanced Persistent Threat (APT-) groep uit het Midden-Oosten.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1