Cybersecurity Expert Fox-IT en opleider Security Academy bundelen krachten

FOX-IT

Security Academy en Fox-IT gaan samenwerken in het aanbieden van opleidingen op het gebied van cyber security. De visies van beide gerenommeerde aanbieders (“Praktisch toepasbare kennis” en “For a more secure society”) sluiten goed aan bij de behoefte aan hoogwaardig opgeleide professionals.


Per 1 februari is begonnen met het openstellen van elkaars portfolio aan de bestaande relaties en de markt. Daarnaast zullen experts van Fox-IT worden ingezet bij de cursussen van de Security Academy.


In een volgende fase zullen beide opleidingsportfolio’s worden geïntegreerd en nieuwe cursusonderwerpen en -titels worden geïntroduceerd.


De behoefte in de markt aan goed opgeleide deskundigen groeit met de toenemende afhankelijkheid van IT en de dreigingen die onder meer door cybercriminaliteit ontstaan. De samenleving is gediend met een breed en specialistisch aanbod, waarbij de kennis wordt overgedragen door experts met praktijkervaring én didactische kwaliteiten.


Hans Valkenhoff (Manager Academy bij Fox-IT): “Wij zijn blij met deze bundeling van krachten. De schaalbaarheid en slagkracht van Security Academy is een goede basis om onze experts optimaal in te zetten om de maatschappij veiliger te maken. Met hen kunnen we onze expertise maximaal benutten”.
Rick Strijbos (Managing Director bij Security Academy): “Vanuit onze visie dat experts uit de praktijk de beste leermeesters zijn, zijn wij ontzettend blij met deze samenwerking. Fox-IT heeft top-experts en wij hebben veel opleidingservaring op verschillende niveaus in huis. De bundeling van deze krachten geeft de markt wat er nu nodig is: Top-deskundigen voor wie kennis delen een roeping is. Zo kunnen we voldoen aan de toenemende vraag naar hoogwaardige praktisch toepasbare kennis.”

Lees ook
Palo Alto Networks en VMware verbeteren beveiliging in het software-defined datacenter

Palo Alto Networks en VMware verbeteren beveiliging in het software-defined datacenter

Palo Alto Networks, specialist in beveiliging, en VMware breiden hun strategisch partnership uit. De bedrijven sluiten een nieuwe, gezamenlijke reseller-overeenkomst. Daarnaast introduceren ze de eerder aangekondigde oplossing voor geïntegreerde netwerkbeveiliging en netwerkvirtualisatie. Met de geïntegreerde oplossing van Palo Alto Networks en VM1

TSTC introduceert Europese privacytitel CIPP/E in Nederland

TSTC introduceert Europese privacytitel CIPP/E in Nederland

Opleidingsinstituut TSTC uit Veenendaal gaat een exclusieve samenwerking aan met IAPP (International Association of Privacy Professionals), de grootste internationale beroepsvereniging voor privacy professionals. In dit kader wordt 19 en 20 mei de eerste Nederlandse ‘Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E)’ training georganiseer1

Amerikaanse overheid helpt bedrijven hun security te verbeteren met raamwerk

Amerikaanse overheid helpt bedrijven hun security te verbeteren met raamwerk

De Amerikaanse overheid publiceert een raamwerk dat bedrijven in kritieke sectoren moet helpen zichzelf beter te beschermen tegen cyberaanvallen. Het Framework for Improving Critical Infrastructure Cybersecurity is samengesteld door het National Institute of Standards and Technology (NIST). Het gebruik van het raamwerk is vrijwillig en dus niet ve1