Cybercriminelen inhuren wordt steeds goedkoper

Cybercrime wordt steeds goedkoper. Voor 129 dollar kunnen cybercriminelen worden ingehuurd voor het hacken van een specifiek Hotmail of Gmail account.

Dit blijkt uit een jaarlijks onderzoek van Dell SecureWorks naar ondergrondse marktplaatsen. Het laten kraken van zakelijke e-mailaccounts is duurder en kost gemiddeld 500 dollar. Ook credit- en debitcards zijn eenvoudig te koop. Deze kaarten kosten gemiddeld 7 dollar per stuk. Een Brits paspoort is te koop voor 25 dollar, terwijl een Amerikaanse Facebook of Twitter account wordt aangeboden voor 129 dollar. Het is ook mogelijk tegen betaling DDoS aanvallen te laten opzetten. Hierbij wordt een tarief gerekend per uur, dag of week. Een aanval van één dag kost tussen de 30 en 55 dollar.

De cijfers zijn afkomstig van een analyse van het CISO INTEL team van Dell SecureWorks, dat zowel Russische als Engelstalige ondergrondse marktplaatsen heeft onderzocht in de periode Q3 2015 tot en met Q1 2016. SecureWorks concludeert dat cybercriminelen steeds vaker opereren als normale bedrijven, en zich presenteren als ‘eerlijk, betrouwbaar en professioneel’. Sommige aanbieders bieden zelfs de garantie dat hun tools werken, en zijn bereid betaling te ontvangen nadat ‘zichtbare resultaten’ zijn behaald.

Meer over
Lees ook
Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Niet updaten slimme apparaten vergroot risico om gehackt te worden

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

Met de feestdagen en Black Friday in aantocht slijpen oplichters de messen. Ook dit jaar proberen zij massaal om consumenten geld afhandig te maken en gevoelige gegevens te stelen, zo waarschuwt WatchGuard Technologies. Het IT-beveiligingsbedrijf zet de belangrijkste trucs van online oplichters op een rij. Ook geeft WatchGuard praktische tips om t1

Proofpoint:  Iraanse hackers richten zich op westerse beleidsdeskundigen

Proofpoint: Iraanse hackers richten zich op westerse beleidsdeskundigen

Recent onderzoek van Proofpoint toont aan hoe de Iraanse hackergroep TA453 (ook bekend als Charming Kitten, PHOSPHORUS en APT42) zich richt op mensen die gespecialiseerd zijn in Midden-Oosterse kwesties, nucleaire veiligheid en genoomonderzoek. Bij elke gerichte e-mailaanval gebruikt de groep meerdere valse identiteiten. De e-mails bootsen bestaan1