Cybercriminelen inhuren wordt steeds goedkoper

Cybercrime wordt steeds goedkoper. Voor 129 dollar kunnen cybercriminelen worden ingehuurd voor het hacken van een specifiek Hotmail of Gmail account.

Dit blijkt uit een jaarlijks onderzoek van Dell SecureWorks naar ondergrondse marktplaatsen. Het laten kraken van zakelijke e-mailaccounts is duurder en kost gemiddeld 500 dollar. Ook credit- en debitcards zijn eenvoudig te koop. Deze kaarten kosten gemiddeld 7 dollar per stuk. Een Brits paspoort is te koop voor 25 dollar, terwijl een Amerikaanse Facebook of Twitter account wordt aangeboden voor 129 dollar. Het is ook mogelijk tegen betaling DDoS aanvallen te laten opzetten. Hierbij wordt een tarief gerekend per uur, dag of week. Een aanval van één dag kost tussen de 30 en 55 dollar.

De cijfers zijn afkomstig van een analyse van het CISO INTEL team van Dell SecureWorks, dat zowel Russische als Engelstalige ondergrondse marktplaatsen heeft onderzocht in de periode Q3 2015 tot en met Q1 2016. SecureWorks concludeert dat cybercriminelen steeds vaker opereren als normale bedrijven, en zich presenteren als ‘eerlijk, betrouwbaar en professioneel’. Sommige aanbieders bieden zelfs de garantie dat hun tools werken, en zijn bereid betaling te ontvangen nadat ‘zichtbare resultaten’ zijn behaald.

Meer over
Lees ook
Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing laaide na een kleine dip in het eerste kwartaal van 2023 weer stevig op. Dat blijkt uit het Cy-Xplorer-rapport 2023 van Orange Cyberdefense. Dit zijn de 10 meest opvallende trends uit het rapport.

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Barracuda Networks heeft zijn 2023 Spearphishing Trends Rapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat ruim twee derde (68%) van de ondervraagde organisaties in de Benelux in 2022 het slachtoffer was van spearphishing. Dat is beduidend hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 50 procent. Ook doen bedrijven in de Benelux aanzienlijk langer over het detec1

Cybergroep richt zich op Europese overheidsfunctionarissen met phishingaanvallen

Cybergroep richt zich op Europese overheidsfunctionarissen met phishingaanvallen

Onderzoekers van Proofpoint hebben een groep cybercriminelen ontdekt genaamd TA473, ook wel bekend als Winter Vivern. Deze groep richt zich op militaire, overheids- en diplomatieke bedrijven in Europa die betrokken zijn bij de Russisch-Oekraïense oorlog. Ze maken gebruik van een kwetsbaarheid in Zimbra software om ongepatchte webmail portals te vi1