Cybercrime kan Nederland 2,47 miljard euro schade toebrengen

euros

Cybercrime kan het bruto binnenlands product (BBP) in Nederland forse schade toebrengen. In Amsterdam, Den Haag en Rotterdam kan in totaal zo’n 2,75 miljard dollar (2,47 miljard euro) verloren gaan door cybercrime.

Dit becijfert verzekeraars Lloyd’s in de Lloyd’s City Risk Index 2015-2025. In het onderzoek brengt Lloyd’s in kaart welke risicofactoren de grootste economische impact kunnen hebben op de 301 grootste steden wereldwijd. In Nederland richt de verzekeraar zich op de drie grootste steden van ons land: Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Cybercrime is het op twee na grootste risico voor de drie grootste economische centra in ons land. Het grootste risico is het instorten van de beurs is een groter risico, wat 7,67 miljard dollar (6,89 miljard euro) van het BBP in gevaar kan brengen. Overstromingen staan op de tweede plaats met 4,28 miljard dollar (3,85 miljard euro).

Meer over
Lees ook
De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoek Proofpoint: TA571 levert IcedID Forked Loader

Onderzoekers van Proofpoint ontdekten dat TA571 de Forked-variant van IcedID levert in twee campagnes. Dit vond plaats op 11 en 18 oktober 2023. Beide campagnes bevatten meer dan 6.000 berichten die allemaal een impact hadden op meer dan 1.200 klanten in verschillende sectoren verspreid over heel de wereld.

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Zowel cybercriminelen als –verdedigers gebruiken AI

Nieuwe ISACA-gids ondersteunt bedrijven bij het managen van generatieve AI-risico’s