CEO van Target stapt op na datalek

Dat datalekken schadelijk zijn voor bedrijven is al langer duidelijk. Ook de massale datadiefstal bij de Amerikaanse winkelketen Target blijkt niet zonder consequenties te zijn. CEO Gregg Steinhafel is gisteren afgetreden. Steinhafel was al 35 jaar bij het bedrijf actief.

Target werd vorig jaar getroffen door een enorme datadiefstal, wat vermoedelijk een belangrijke aanleiding is voor het vertrek van de CEO. Bij de datadiefstal van vorig jaar vielen de creditcardgegevens van tientallen miljoenen klanten in handen van cybercriminelen.

Verantwoordelijk

In een verklaring over het ontslag roemt Target de wijze waarop de voormalig CEO heeft gehandeld na dit datalek. Steinhafel zou zichzelf verantwoordelijk hebben gehouden voor het debacle.

Steinhafel legt per direct zijn functie neer. De voormalig CEO blijft wel in een adviserende rol aan Target verbonden.

Lees ook
"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.