CEO van Target stapt op na datalek

Dat datalekken schadelijk zijn voor bedrijven is al langer duidelijk. Ook de massale datadiefstal bij de Amerikaanse winkelketen Target blijkt niet zonder consequenties te zijn. CEO Gregg Steinhafel is gisteren afgetreden. Steinhafel was al 35 jaar bij het bedrijf actief.

Target werd vorig jaar getroffen door een enorme datadiefstal, wat vermoedelijk een belangrijke aanleiding is voor het vertrek van de CEO. Bij de datadiefstal van vorig jaar vielen de creditcardgegevens van tientallen miljoenen klanten in handen van cybercriminelen.

Verantwoordelijk

In een verklaring over het ontslag roemt Target de wijze waarop de voormalig CEO heeft gehandeld na dit datalek. Steinhafel zou zichzelf verantwoordelijk hebben gehouden voor het debacle.

Steinhafel legt per direct zijn functie neer. De voormalig CEO blijft wel in een adviserende rol aan Target verbonden.

Lees ook
Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Vooruitblik 2024 E-Storage: Waarom zou je Bitcoins betalen?

Vooruitblik 2024 E-Storage: Waarom zou je Bitcoins betalen?

2023 kunnen we zien als een kantelpunt. Waar organisaties zich tot nu toe vooral hebben gericht op de preventie van cyberaanvallen, is bij velen nu het bewustzijn gegroeid dat dit niet meer voldoende is.

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.