CBP schorst dwangsom Facebook

privacy

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) schorst een dwangsom die Facebook opgelegd heeft gekregen tijdelijk nadat het Amerikaanse bedrijf belooft heeft mee te werken aan onderzoek. Facebook belooft alle benodigde informatie te zullen overhandigen.

Het CBP doet al langer onderzoek naar de privacyvoorwaarden van Facebook. Het onderzoek van het CBP kon tot nu toe echter niet worden afgerond aangezien Facebook weigerde de waakhond inzicht te geven in bepaalde informatie. Deze informatie zou nodig zijn om vast te stellen of de Nederlandse privacywetgeving van toepassing is op Google en of het CBP bevoegd is het bedrijf te onderzoeken.

Om de benodigde informatie toch in handen te krijgen had het CBP Facebook een dwangsom opgelegd. Deze kan oplopen tot maximaal 750.000 euro. De dwangsom is nu dus geschorst nadat Facebook belooft heeft volledige medewerking te zullen verlenen aan het onderzoek en de benodigde informatie te overhandigen.

Meer over
Lees ook
30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.

Online fraude neemt in Nederland fors toe, toont wereldwijd scam-onderzoek

Online fraude neemt in Nederland fors toe, toont wereldwijd scam-onderzoek

Het aantal gerapporteerde scams in Nederland is in 2020 met 50% toegenomen tot ruim 120.000. Dat meldt het jaarlijkse rapport The Global State of Scams – 2021 van Scamadviser. Daarmee is Nederland geen uitzondering, vrijwel in alle landen steeg het aantal meldingen én de financiele schade die de oplichters veroorzaken. Phishing was ook vorig jaar1