CBP schorst dwangsom Facebook

privacy

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) schorst een dwangsom die Facebook opgelegd heeft gekregen tijdelijk nadat het Amerikaanse bedrijf belooft heeft mee te werken aan onderzoek. Facebook belooft alle benodigde informatie te zullen overhandigen.

Het CBP doet al langer onderzoek naar de privacyvoorwaarden van Facebook. Het onderzoek van het CBP kon tot nu toe echter niet worden afgerond aangezien Facebook weigerde de waakhond inzicht te geven in bepaalde informatie. Deze informatie zou nodig zijn om vast te stellen of de Nederlandse privacywetgeving van toepassing is op Google en of het CBP bevoegd is het bedrijf te onderzoeken.

Om de benodigde informatie toch in handen te krijgen had het CBP Facebook een dwangsom opgelegd. Deze kan oplopen tot maximaal 750.000 euro. De dwangsom is nu dus geschorst nadat Facebook belooft heeft volledige medewerking te zullen verlenen aan het onderzoek en de benodigde informatie te overhandigen.

Meer over
Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

Verizon Mobile Security Index 2022: werken op afstand leidt tot een sterke toename van cybercriminaliteit

Verizon Mobile Security Index 2022: werken op afstand leidt tot een sterke toename van cybercriminaliteit

De traditionele 9-tot-5-werkdag op kantoor is verleden tijd. In plaats daarvan wordt in de huidige wereld van hybride werken verwacht dat men 'altijd aan staat'. Nu mensen steeds meer uren werken vanaf allerlei locaties en apparaten, worden bedrijven steeds kwetsbaarder voor cyberaanvallen. De Verizon Mobile Security Index (MSI) 2022 laat zien dat1

Nationale Cybersecurity Monitor 2022

Nationale Cybersecurity Monitor 2022

De laatste cybersecurity monitor dateert van twee jaar geleden, december 2019. In de tussentijd is er veel gebeurd. Heel veel. We hebben een pandemie zien ontstaan en schudden deze nu, twee jaar later, eindelijk van ons af. Inmiddels zijn we alweer een nieuwe grote crisis ingerold, met de invasie van Rusland in de Oekraïne. Is het toeval dat in de1