Broncode van malware die IoT-botnets bouwt uitgelekt

malware

De broncode van de Mirai malware is uitgelekt. Deze kwaadaardige software valt Internet of Things-apparatuur aan en probeert deze apparaten onderdeel te maken van een botnet.

Dit meldt beveiligingsonderzoeker Brian Krebs. De broncode van Mirai zou gepubliceerd zin op de site Hack Forums. Mirai zoekt geautomatiseerd op internet naar IoT-apparaten en probeert hier toegang toe te krijgen. Dit is in veel gevallen geen grote uitdaging, aangezien veel van deze apparaten slecht zijn beveiligd.

Eenmaal binnen installeert Mirai andere malware op de apparaten. Deze malware maakt de IoT-apparaten onderdeel van een botnet, dat cybercriminelen kunnen inzetten voor uiteenlopende activiteiten. Denk hierbij aan het uitvoeren van distributed denial of service (DDoS) aanvallen, maar ook aan het versturen van grote hoeveelheden spamberichten. Krebs voorspelt dat door het vrijgegeven van Mirai het aantal botnets dat bestaat uit IoT-apparatuur de komende tijd fors zal gaan stijgen.

Lees ook
Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

TA444, een staatsgesponsorde hackersgroep uit Noord-Korea is waarschijnlijk belast met het genereren van inkomsten voor het Noord-Koreaanse regime. Deze aanvallen overlappen met APT38, Bluenoroff, BlackAlicanto, Stardust Chollima en COPERNICIUM. In het verleden waren de pijlen gericht op banken om uiteindelijk geld door te sluizen naar andere dele1

Onderzoek Venafi onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web

Onderzoek Venafi onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web

Venafi maakt de resultaten bekend van een dark web-onderzoek naar ransomware die via kwaadaardige macro's wordt verspreid. Venafi en Forensic Pathways, een specialist in criminele inlichtingen, hebben tussen november 2021 en maart 2022 35 miljoen dark web-URL's geanalyseerd van marktplaatsen en forums, met behulp van de Forensic Pathways Dark Sear1

Proofpoint: Cybercriminelen bereiden zich voor op een wereld zonder macro's

Proofpoint: Cybercriminelen bereiden zich voor op een wereld zonder macro's

Microsoft kondigde in oktober 2021 en februari 2022 aan dat het XL4- en VBA-macro's standaard gaat blokkeren voor Office-gebruikers. De wijzigingen zijn uiteindelijk dit jaar van start gegaan. Cybercriminelen hebben hier op gereageerd door af te stappen van macro-gebaseerde aanvallen.