Boze klant sleept Yahoo voor de rechter na datalek

hamer-rechter-rechtszaak

Een boze klant van Yahoo sleept het Amerikaanse bedrijf voor de rechter wegens nalatigheid rond de cyberaanval in 2014. Bij deze onlangs bekend gemaakte cyberaanval werden gegevens van ruim 500 miljoen Yahoo gebruikers gestolen.

Persbureau Reuters meldt dat de Amerikaan Ronald Schwartz een aanklacht heeft ingediend tegen Yahoo bij de rechtbank in San Jose. Deze aanklacht is ingediend namens alle Amerikaanse klanten van Yahoo die door het datalek zijn getroffen. Schwartz verwijt Yahoo grove nalatigheid en wil daarom een schadevergoeding van het bedrijf. Hoe hoog deze schadevergoeding zou moeten zijn is onduidelijk.

De aanval op Yahoo werd korte tijd geleden bekend gemaakt, maar vond al in 2014 plaats. Bij de aanval zijn allerlei gegevens van ruim 500 miljoen Yahoo gebruikers gestolen, waaronder namen, e-mailadressen, telefoonnummers, geboortedata, wachtwoorden en veiligheidsvragen en -antwoorden. Het overgrote merendeel van de wachtwoorden is volgens Yahoo met het bcrypt-algoritme gehasht. De beveiligingsvragen en -antwoorden zijn slechts in sommige gevallen versleuteld.

Lees ook
Barracuda: schade e-mailaanval op bedrijven loopt op tot ruim 1,2 miljoen euro per incident

Barracuda: schade e-mailaanval op bedrijven loopt op tot ruim 1,2 miljoen euro per incident

Barracuda Networks heeft zijn 2023 Email Security Trends rapport gepubliceerd, dat laat zien hoe aanvallen via e-mail organisaties over de hele wereld treffen. Daarbij valt op dat de Benelux behoort tot de regio’s met de hoogste schade en meeste impact door succesvolle e-mailaanvallen. 85 procent van de ondervraagde organisaties in de Benelux is i1

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

TA444, een staatsgesponsorde hackersgroep uit Noord-Korea is waarschijnlijk belast met het genereren van inkomsten voor het Noord-Koreaanse regime. Deze aanvallen overlappen met APT38, Bluenoroff, BlackAlicanto, Stardust Chollima en COPERNICIUM. In het verleden waren de pijlen gericht op banken om uiteindelijk geld door te sluizen naar andere dele1

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Niet updaten slimme apparaten vergroot risico om gehackt te worden