Boze klant sleept Yahoo voor de rechter na datalek

hamer-rechter-rechtszaak

Een boze klant van Yahoo sleept het Amerikaanse bedrijf voor de rechter wegens nalatigheid rond de cyberaanval in 2014. Bij deze onlangs bekend gemaakte cyberaanval werden gegevens van ruim 500 miljoen Yahoo gebruikers gestolen.

Persbureau Reuters meldt dat de Amerikaan Ronald Schwartz een aanklacht heeft ingediend tegen Yahoo bij de rechtbank in San Jose. Deze aanklacht is ingediend namens alle Amerikaanse klanten van Yahoo die door het datalek zijn getroffen. Schwartz verwijt Yahoo grove nalatigheid en wil daarom een schadevergoeding van het bedrijf. Hoe hoog deze schadevergoeding zou moeten zijn is onduidelijk.

De aanval op Yahoo werd korte tijd geleden bekend gemaakt, maar vond al in 2014 plaats. Bij de aanval zijn allerlei gegevens van ruim 500 miljoen Yahoo gebruikers gestolen, waaronder namen, e-mailadressen, telefoonnummers, geboortedata, wachtwoorden en veiligheidsvragen en -antwoorden. Het overgrote merendeel van de wachtwoorden is volgens Yahoo met het bcrypt-algoritme gehasht. De beveiligingsvragen en -antwoorden zijn slechts in sommige gevallen versleuteld.

Lees ook
Proofpoint 2023 Voice of the CISO-rapport: Personeelsverloop verergert dataverlies

Proofpoint 2023 Voice of the CISO-rapport: Personeelsverloop verergert dataverlies

Proofpoint, een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, publiceert zijn jaarlijkse Voice of the CISO-rapport, waarin de belangrijkste uitdagingen, verwachtingen en prioriteiten van Chief Information Security Officers (CISO's) zijn onderzocht. 58% van de Nederlandse CISO's verwacht in de komende 12 maanden een cyberaanval op hun bedrijf.

Cybergroep richt zich op Europese overheidsfunctionarissen met phishingaanvallen

Cybergroep richt zich op Europese overheidsfunctionarissen met phishingaanvallen

Onderzoekers van Proofpoint hebben een groep cybercriminelen ontdekt genaamd TA473, ook wel bekend als Winter Vivern. Deze groep richt zich op militaire, overheids- en diplomatieke bedrijven in Europa die betrokken zijn bij de Russisch-Oekraïense oorlog. Ze maken gebruik van een kwetsbaarheid in Zimbra software om ongepatchte webmail portals te vi1

Fortinet helpt met oprichting Cybercrime Atlas

Fortinet helpt met oprichting Cybercrime Atlas

Het Cybercrime Atlas-initatief brengt wereldwijde leiders samen om de activiteiten, structuren en netwerken van cybercriminelen in kaart te brengen en te ontmantelen