Blue Coat acquireert cloud beveiliger Elastica

elastica

Blue Coat Systems kondigt de overeenstemming aan voor de overname van Elastica, een cloud security startup, voor een bedrag van $280 miljoen. 

Bedrijven realiseren zich dat de traditionele aanpak voor beveiliging eenvoudigweg niet geschikt is voor de cloudgeneratie. De snelle adoptie van cloudapplicaties in het bedrijfsleven en bij de overheid brengt een ongekend beveiligingsrisico met zich mee. Binnen deze organisaties doen mensen steeds vaker zaken via applicaties die zich in de cloud bevinden in plaats van applicaties die beheerd worden door de CIO. De mix van cloud- en lokale applicaties frustreert het tot stand brengen van een allesomvattende beveiligingsstatus binnen de organisatie. Met de acquisitie van Elastica lost Blue Coat dit probleem op en biedt een mondiaal beveiligingsplatform dat voorziet in inzicht, controle en beveiliging op dataniveau binnen de cloud, lokale en hybride cloudomgevingen.

Blue Coat heeft zich de laatste jaren sterk ingezet op cloudbeveiliging door meer dan $500 miljoen te investeren in organische en anorganische ontwikkelingen. Dit werk werd uitgevoerd zodat klanten hun netwerken en beveiligingsmodellen beter opnieuw konden inrichten voor de cloudgeneratie. De combinatie van de verdedigingsmiddelen van Blue Coat, zowel op locatie als op afstand, met de oplossing van Elastica voor veilige toegang tot de cloud en analyses betekent dat Blue Coat als enige en eerste een oplossing biedt die tegemoet komt aan de beveiligingseisen de cloudgeneratie.

CloudSOC (Security Operations Center) van Elastica beschikt over unieke functies zoals het in kaart brengen van bedreigingen op basis van geautomatiseerde leerprocessen, het modelleren van gedrag van eindgebruikers en toegangspunten, cloud-DLP op basis van natuurlijke taal en analyses met verbeteringsadviezen. Het waarborgt bovendien veilig gebruik van de cloud met een volledige risicoanalyse en beleidsbeheer voor toegestane cloud en “schaduw IT”-applicaties. Elastica biedt deze functies via de CASB-gateway en API-controls voor het beheren en bekrachtigen van beveiliging voor cloudapplicaties.

Greg Clark, CEO van Blue Coat: “Deze overname geeft klanten van Blue Coat toegang tot CloudSOC van Elastica en daarmee een ongekend niveau van elegantie en innovatie voor iets dat snel een complex vraagstuk wordt waar organisaties een antwoord op moeten vinden. Toen we veel CASB-leveranciers beoordeelden was het duidelijk dat de technologie van Elastica stond voor de toekomst van CASB. Verdeelde CASB-leveranciers overleefden door hun afhankelijkheid van bestaande infrastructuren op locatie. Blue Coat levert het leidende platform voor internetbeveiliging en het is daarom vanzelfsprekend dat we al eerste een uitgebreide reeks CASB-functies bieden, ook binnen onze oplossingen voor cloudbeveiliging.”

CloudSOC van Elastica versterkt de cloudfuncties van het beveiligingsplatform van Blue Coat dat vraagstukken rond netwerken, beveiliging en de cloud aanpakt met vijf oplossingen die allemaal even goed werken binnen locale en cloudbeheerde omgevingen:

  • Geavanceerde beveiliging voor internet en de cloud
  • Beheer van versleuteld netwerkverkeer
  • Geavanceerde bescherming tegen bedreigingen
  • Reactie op incidenten en forensisch onderzoek voor netwerken
  • Optimalisatie van netwerkprestaties
 
Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Overname Tessian door Proofpoint

Overname Tessian door Proofpoint

Proofpoint Inc., een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen.