BlackBerry introduceert extra beveiligde chat-app voor zakelijke gebruikers

BlackBerryEnterpriseServerExpress

BlackBerry introduceert BBM Protected, een extra beveiligde versie van zijn chat-app BBM. BBM Protected is gericht op zakelijke gebruikers en alleen verkrijgbaar voor gebruikers van BlackBerry Enterprise Server (BES).

Het bedrijf wil zakelijke gebruikers met BBM Protected de mogelijkheid geven hun communicatie te versleutelen. BlackBerry kiest hierbij voor een aanpak waardoor het bedrijf zelf niet in staat is de data te ontsleutelen. Het bedrijf vraagt klanten namelijk de encryptiesleutel uit te wisselen via een alternatieve route, zodat BlackBerry deze niet in kan zien. Zo kan de sleutel worden verzonden via e-mail, SMS of natuurlijk worden doorgegeven via telefoon. De ontvanger van deze code kan de code om het verzonden bericht te ontsleutelen.

Beveiligingslagen

BBM Protected maakt uiteraard gebruikt van de standaard beveiliging in BBM, op basis van het TLS-protocol. Dit is volgens BlackBerry echter onvoldoende voor zakelijke gebruikers. Het bedrijf heeft hier daarom een extra beveiligingslaag aan toegevoegd, die is gebaseerd op verschillende standaarden voor versleuteling. Het via een alternatieve wijze uitwisselen van de encryptiesleutel kan worden gezien als de derde beveiligingslaag.

De app is op dit moment alleen beschikbaar voor BlackBerry OS 6 en hoger. BlackBerry wil de app op termijn echter ook beschikbaar stellen voor Android en iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1