Bijna 6 op de 10 security- en ontwikkelteams werken samen aan veilige apps

pixabay-boskampi-programming-1873854_960_720

Binnen 58% van de organisaties werken ontwikkelaars en security professionals samen om te bepalen welke beveiligingsproblemen prioriteit krijgen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de ernst van het probleem. Ook noemt 43% van de IT-professionals het eenvoudiger om beveiligingsproblemen tijdens de ontwikkeling te verhelpen, dan via patches.

Dit blijkt uit onderzoek van Veracode en ESG onder IT-professionals naar de wijze waarop bedrijven omgaan met applicatiebeveiliging en het testen hiervan. 58% van de respondenten geeft aan dat de inzet van DevOps het mogelijk heeft gemaakt dynamische testen te automatiseren, zodat webapplicaties continu kunnen worden gemonitord. 56% geeft aan dat DevOps geautomatiseerde security testen mogelijk maakt gedurende de ontwikkelfase.

Voor 62% een topprioriteit

62% van de IT-professionals stelt dat applicatiebeveiliging veel aandacht krijgt van ontwikkelaars binnen hun organisaties. 18% noemt security een topprioriteit. Ontwikkelaars worden echter relatief weinig afgerekend op het beveiligingsniveau van applicaties die zij ontwikkelen. IT-professionals geven aan dat ontwikkelaars vooral worden afgerekend op functionaliteit (33%) en betrouwbaarheid (24%). Security staat op de derde plek met 18%.

Daarnaast geeft 36% van de IT-professionals aan van mening te zijn dat hun organisatie onvoldoende investeert in applicatiebeveiliging. Ook valt op dat niet alle organisaties statische applicatietesten uitvoeren. De belangrijke redenen hiervoor zijn de complexiteit van de implementatie hiervan (31%) en de vrees dat dergelijke testen de ontwikkeling zullen vertragen (17%).

Onderzoek

Alle resultaten van het onderzoek zijn terug te vinden in de blogpost die Veracode over het onderzoek heeft gepubliceerd.

Lees ook
Industrie heeft betere bescherming tegen cyberaanvallen nodig

Industrie heeft betere bescherming tegen cyberaanvallen nodig

Industriële installaties lopen in toenemende mate het risico het slachtoffer te worden van cyberaanvallen.  Nieuwe producten als de SMP Gateway kunnen hier een nuttige rol bij spelen.  Op een kwade dag nestelde een virus zich onopgemerkt in de besturingssystemen van een aantal Nederlandse elektriciteitscentrales. Nadat het zich maandenlang slapend1

Nieuwe website helpt gemeenten hun informatiebeveiliging te verbeteren

Nieuwe website helpt gemeenten hun informatiebeveiliging te verbeteren

Een nieuwe website van de informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) gaat Nederlandse gemeenten helpen hun informatiebeveiliging te verbeteren. De website houdt gemeenten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity en geeft gemeenten een aantal handige tips. De nieuwe website heeft als doel gemeenten beter te1

Security aanpak vaak luilekkerland voor hacker

Security aanpak vaak luilekkerland voor hacker

‘IT-security kost alleen maar geld en de voordelen zijn moeilijk meetbaar.’ Veel bedrijven hebben jarenlang gehandeld naar deze volkswijsheid. De laatste twee jaar staat IT-Security echter flink hoger op de agenda. Mede door serieuze security-incidenten waarbij aanvallers wachtwoorden, encryptiesleutels en zelfs beveiligingscertificaten in handen1