Nieuwe website helpt gemeenten hun informatiebeveiliging te verbeteren

hacker3

Een nieuwe website van de informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) gaat Nederlandse gemeenten helpen hun informatiebeveiliging te verbeteren. De website houdt gemeenten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity en geeft gemeenten een aantal handige tips.

De nieuwe website heeft als doel gemeenten beter te voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en de dienstverlening van de IBD overzichtelijk te ontsluiten. De website maakt onderdeel uit van het Nationaal Respons Netwerk, dat op 17 april 2014 is gelanceerd.

Onderwerpen

Allerlei onderwerpen komen op de website aan bod. Zo worden gemeenten gewezen op belangrijke stappen die zij kunnen nemen om hun informatiebeveiliging te verbeteren, maar ook op evenementen en conferenties waar zij hun kennis op dit gebied kunnen bijspijkeren.

Gemeenten kunnen zich officieel aansluiten bij de IBD. De dienst krijgt hierdoor meer informatie over een specifieke gemeente beschikbaar, waardoor de IBD deze gemeente gericht kan helpen op het gebied van informatiebeveiliging.

Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.