Beveiligingsbeleid ontbreekt bij veel mbo-instellingen

Security

Veel mbo-instellingen hebben hun digitale veiligheid slecht op orde. Zo blijken veel instellingen geen beleid te hebben opgesteld rond informatiebeveiliging en in veel gevallen geen idee te hebben hoe het is gesteld met hun digitale veiligheid.

Dit blijkt uit de ICT-monitor 2014 van Kennisnet. In totaal zijn 28 mbo-scholen via verschillende vragenlijsten ondervraagd over hun ICT-organisatie. Maar liefst ruim de helft van de instellingen blijkt geen beveiligingsbeleid te hebben opgesteld. 40% voert daarnaast minder dan eens per drie jaar een audit uit van de security.

Instellingen die wel beveiligingsmaatregelen nemen maken hierbij daarnaast fouten. Veel mbo-instellingen geven toe dergelijke maatregelen niet te baseren op een risico-analyse. 30% van de scholen heeft een beleidsplan rond privacy opgesteld.

Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.