Beveiligingsbedrijf biedt 1 miljoen dollar voor iOS-kwetsbaarheid

rp_dollars.png

Beveiligingsonderzoekers die een ernstige kwetsbaarheid weten te vinden in het iOS besturingssysteem van Apple kunnen hier fors aan verdienen. Zerodium, een beveiligingsbedrijf dat een exploit acquisition platform heeft ontwikkeld, biedt één miljoen dollar voor een exploit waarmee een aanvaller op afstand de volledige controle over een iOS-gebaseerd apparaat kan overnemen.

Zerodium stelt dat iOS 9 door de vele verbeteringen op het gebied van beveiliging en de effectiviteit van de wijze waarop Apple kwetsbaarheden aanpakt op dit moment het meest veilige mobiele besturingssysteem is. Het bedrijf stelt echter dat veilig echter niet betekent dat het besturingssysteem niet gekraakt kan worden, maar uitsluitend dat het kraken van het besturingssysteem het meest comlex is.

Regels

Het bedrijf looft daarom één miljoen dollar uit aan onderzoekers die een kwetsbaarheid weten te vinden waarmee iOS 9 volledig kan worden overgenomen. De aanval moet hierbij worden opgezet vanaf:

  • een webpagina gericht op de mobiele browsers Safari of Google Chrome met standaard configuratie
  • een webpagina gericht op een willekeurige app die bereikbaar is via een browser
  • of een tekstbericht of mediabestand die via SMS of MMS kan worden afgeleverd op een iPhone.

De volledige hack moet op afstand kunnen worden uitgevoerd, zonder dat gebruikers naast het bezoeken van een webpagina of openen van een SMS- of MMS-bericht handelingen hoeven uitvoeren. Aanvallen waarvoor fysieke toegang tot een apparaat nodig is maken geen kans op de beloning. Daarnaast moeten aanvallen uniek zijn en gebruik maken van kwetsbaarheden die tot nu toe onbekend waren.

Drie miljoen dollar

In totaal stelt Zerodium drie miljoen dollar beschikbaar voor het programma. Dit betekent dat het bedrijf voor maximaal drie kwetsbaarheden één miljoen dollar wil betalen.

Lees ook
81% van de CIO's is geconfronteerd met wifi gerelateerde beveiligingsincidenten

81% van de CIO's is geconfronteerd met wifi gerelateerde beveiligingsincidenten

Ruim de helft (57%) van alle organisaties vermoedt dat hun mobiele medewerkers de afgelopen twaalf maanden zijn gehackt. Maar liefst 81% van alle respondenten vertelden dat ze wifi gerelateerde beveiligingsincidenten hebben ervaren, met cafés (62%), vliegvelden (60%) en hotels (52%) als meest genoemde locaties. Andere locaties zijn treinstations (1

'Android smartphones krijgen nog steeds te weinig updates'

'Android smartphones krijgen nog steeds te weinig updates'

Android smartphones krijgen nog steeds te weinig software- en beveiligingsupdates. Slechts één op de tien Android smartphones is voorzien van de laatste versie van het mobiele besturingssysteem Android. Een op de vijf Android smartphones kreeg in de eerste twee maanden van 2018 een beveiligingsupdate. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbo1

Mobiel werken leidt tot grote securityrisico’s voor managers

Mobiel werken leidt tot grote securityrisico’s voor managers

C-level managers, waaronder CEO’s, lopen tijdens mobiel werken een groot risico te worden gehackt. Cafés en koffiehuizen zijn het meest risicovol, volgens 42% van de respondenten, gevolgd door luchthavens (30%), hotels (16%), conferentiecentra (7%) en vliegtuigen (4%). Dit blijkt uit het iPass Mobile Security Report 2017 van iPass. Dit rapport is1