Beveiliging Internet Explorer, Firefox, Flash Player en Adobe Reader gekraakt tijdens Pwn2Own

hacker

De jaarlijkse Pwn2Own-wedstrijd heeft weer een flink aantal beveiligingsgaten opgeleverd. De beveiliging van Internet Explorer 11, Mozilla Firefox, Adobe Flash Player en Adobe Reader op Windows 8.1 en Apple Safari op Mac OS X Mavericks is tijdens de wedstrijd gekraakt.

Beveiligingsonderzoekers en hackers kunnen tijdens de Pwn2Own-wedstrijd hun expertise demonstreren. Het evenement daagt bezoekers uit de beveiliging van webbrowsers en plug-ins voor deze browsers te kraken.

VUPEN

VUPEN gaat dit jaar tot nu toe aan de leiding met het kraken van maar liefst vier verschillende applicaties: Internet Explorer 11, Adobe Reader, Adobe Flash Player en Mozilla Firefox. Mozilla Firefox werd overigens vaker gehackt. De beveiligingsexperts Mariusz Mlynski en Jüri Aedla wisten eveneens de browser te kraken.

Een nieuw onderdeel van de website is Pwn4Fun, dat wordt georganiseerd door Google en HP. De bedrijven hebben elkaar uit gedaagd de webbrowser van de ander te kraken. De partij die de meeste onbekende beveiligingsgaten weet te vinden wint de wedstrijd. Google gaat op dit moment aan de leiding, aangezien het beveiligingsteam van Google een kwetsbaarheid wist te vinden in Safari waar nog geen oplossing voor beschikbaar is.

Meer informatie

Meer details over de gevonden kwetsbaarheden is beschikbaar op Pwn2Own.com.

Lees ook
Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech Introduceert Cyber Shield

CaptureTech, een vooraanstaand IT-bedrijf met een specialisatie in logistiek, security en ICT-diensten, kondigt vandaag de lancering aan van CaptureTech Cyber Shield, een flexibel en uitgebreid pakket van cybersecurity-diensten specifiek ontworpen voor organisaties met logistieke processen.

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Syncplicity: Uw informatie – anytime, anywhere

Als leverancier, sinds 2009, van Secure Managed File oplossingen levert SCOS te Hoofddorp nu tevens Syncplicity (voorheen onderdeel van Axway). Syncplicity is een service voor het delen en synchroniseren van bestanden die is ontwikkeld door Syncplicity Inc. Met de service kunnen gebruikers onderling bestanden opslaan en synchroniseren. Het onderst1