Barracuda Networks neemt leverancier van anti-phishing trainingen over PhishLine

Barracuda Networks, leverancier van cloud-gebaseerde security- en databeveiligingsoplossingen, neemt PhishLine over. PhishLine levert een platform om werknemers weerbaarder te maken tegen phishing en andere social engineering gebaseerde aanvallen.

Barracuda_Logo_Color_Landscape PhishLine levert een SaaS-platform waarmee social engineering aanvallen kunnen worden gesimuleerd, zodat werknemers getraind kunnen worden in het herkennen van dergelijke aanvallen. Het platform maakt het mogelijk de prestaties van werknemers in deze trainingen in kaart te brengen en hierdoor de ontwikkeling van werknemers te volgen naarmate zij meer trainingen volgen.

Combinatie met AI-oplossing van Barracuda

Het SaaS-platform van PhishLine wordt door Barracuda gecombineerd met zijn op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde oplossing tegen phishing en spear phishing. Door deze combinatie wil het bedrijf klanten helpen zich beter te wapenen tegen e-mail-gebaseerde aanvallen en social engineering.

"Security awareness training is een belangrijk en snelontwikkeld gebied, zeker gezien de toenemende hoeveelheid gerichte aanvallen die het menselijke element een kritieke schakel maken in de security-waardeketen", aldus BJ Jenkins, directeur en CEO van Barracude Networks. Door de security technologieën van Barracuda te combineren met het platform van PhishLine wil het bedrijf een geïntegreerde en adaptieve security training leveren die is gericht op het tegengaan van e-mail-gebaseerde beveiligingsdreigingen.

'Oplossingen vullen elkaar aan'

"Een effectieve security strategie vereist samenwerking tussen medewerkers die het netwerk gebruiken en de security technologie die is ontworpen om deze te beschermen, aldus Mark T. Chapman, directeur en CEO van PhishLine. "Barracuda's innovaties rond gerichte aanvallen, AI, archivering en databeveiliging vullen de oplossingen van PhishLine goed aan. Onze gecombineerde krachten leveren een uitgebreide, datagedreven aanpak om klanten te helpen slimmer te vechten, risico's te mitigeren, dreigingen te elimineren en meer gemoedsrust te krijgen."

Lees ook
Cyber Defence moet innovatie versnellen

Cyber Defence moet innovatie versnellen

Wat meer optimisme over onze weerbaarheid voor cyberaanvallen is goed voor Nederland, vindt Roel van Rijsewijk, directeur Cyber Defence bij Thales. Het is ook goed dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid onlangs in het Cybersecuritybeeld Nederland 2019 opnieuw de noodklok luidde over de kwetsbaarheid van de Nederlandse...

Identificatie van phishing en gegevensbescherming belangrijkste uitdagingen voor eindgebruikers

Identificatie van phishing en gegevensbescherming belangrijkste uitdagingen voor eindgebruikers

Proofpoint heeft zijn 2019 Beyond the Phish Report uitgebracht. Het rapport onderzoekt de kennis van eindgebruikers over een groot aantal cybersecurity-onderwerpen en best practices. In het rapport zijn gegevens verwerkt van bijna 130 miljoen cybersecurity-vragen. Het biedt inzicht in de kennisniveaus van werknemers in veertien categorieën,...

Cybersecurityspecialist ON2IT neemt activiteiten van failliete branchegenoot BitSensor over

Cybersecurityspecialist ON2IT neemt activiteiten van failliete branchegenoot BitSensor over

De Nederlandse cybersecurity-onderneming ON2IT zet de activiteiten van de Eindhovense startup BitSensor voort. ON2IT heeft daarover overeenstemming bereikt met de curator, Reinoud van Oeijen van Holla Advocaten. BitSensor vroeg twee weken geleden surseance van betaling aan, die kort daarna overging in een faillissement. Het Eindhovense bedrijf, dat...