Barracuda Networks neemt leverancier van anti-phishing trainingen over PhishLine

Barracuda Networks, leverancier van cloud-gebaseerde security- en databeveiligingsoplossingen, neemt PhishLine over. PhishLine levert een platform om werknemers weerbaarder te maken tegen phishing en andere social engineering gebaseerde aanvallen.

Barracuda_Logo_Color_Landscape PhishLine levert een SaaS-platform waarmee social engineering aanvallen kunnen worden gesimuleerd, zodat werknemers getraind kunnen worden in het herkennen van dergelijke aanvallen. Het platform maakt het mogelijk de prestaties van werknemers in deze trainingen in kaart te brengen en hierdoor de ontwikkeling van werknemers te volgen naarmate zij meer trainingen volgen.

Combinatie met AI-oplossing van Barracuda

Het SaaS-platform van PhishLine wordt door Barracuda gecombineerd met zijn op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde oplossing tegen phishing en spear phishing. Door deze combinatie wil het bedrijf klanten helpen zich beter te wapenen tegen e-mail-gebaseerde aanvallen en social engineering.

"Security awareness training is een belangrijk en snelontwikkeld gebied, zeker gezien de toenemende hoeveelheid gerichte aanvallen die het menselijke element een kritieke schakel maken in de security-waardeketen", aldus BJ Jenkins, directeur en CEO van Barracude Networks. Door de security technologieën van Barracuda te combineren met het platform van PhishLine wil het bedrijf een geïntegreerde en adaptieve security training leveren die is gericht op het tegengaan van e-mail-gebaseerde beveiligingsdreigingen.

'Oplossingen vullen elkaar aan'

"Een effectieve security strategie vereist samenwerking tussen medewerkers die het netwerk gebruiken en de security technologie die is ontworpen om deze te beschermen, aldus Mark T. Chapman, directeur en CEO van PhishLine. "Barracuda's innovaties rond gerichte aanvallen, AI, archivering en databeveiliging vullen de oplossingen van PhishLine goed aan. Onze gecombineerde krachten leveren een uitgebreide, datagedreven aanpak om klanten te helpen slimmer te vechten, risico's te mitigeren, dreigingen te elimineren en meer gemoedsrust te krijgen."

Lees ook
‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, ziet voor 2024 drie belangrijke trends rond cybersecurity en het dreigingslandschap. De eerste is dat de toenemende complexiteit en regelmaat van cyberaanvallen het steeds moeilijker zullen maken voor bedrijven om een goede cyberverzekering af te sluiten. De tweede trend die Zerto opmer1

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1