Axis introduceert certificeringsprogramma

Axis Communications heeft een certificeringsprogramma gelanceerd. Partners in Nederland kunnen vanaf heden hun vakkennis op het gebied van netwerkvideo door Axis laten certificeren. Met het certificaat bewijzen ze enerzijds hun vakkennis en profiteren ze anderzijds van de waardering en geloofwaardigheid in de markt. De eerste vier partners zijn inmiddels benoemd tot Axis Certified Professionals.

Axis is vaak trendsetter in de branche met de introductie van nieuwe technologieën, producten of zoals nu met een certificeringsprogramma. Iedereen die zijn vakkennis op het gebied van netwerkvideo en Axis-oplossingen wil laten vastleggen, kan zich aanmelden voor de certificering. De test is speciaal ontwikkeld voor systeemontwerpers en technisch verkooppersoneel.

Voordelen voor een Axis Certified Professional

De wereld van netwerkvideobewaking is voortdurend in beweging, waarbij regelmatig nieuwe producten en ontwikkelingen worden geïntroduceerd. Voor (potentiele) eindklanten wordt het steeds moeilijker om het niveau en kennis van bedrijven in de branche te beoordelen. Axis wil daarom met deze certificeringen een betrouwbaar bewijs leveren van de competenties van partners. Partners kunnen de kennis van hun personeel laten testen. Op individueel niveau betekent de certificering een bewijs van kennis op het gebied van digitale videotechnologie.

Joost Moerbeek, 2e lijns supportmedewerker bij Arkasis / WebcamCenter beaamt dit: “Dankzij het certificeringsprogramma van Axis kunnen wij onze competenties op het gebied van netwerkvideo nog duidelijker profileren.”

Al vier partners zijn gecertificeerd

Een aantal partners heeft de test in een testfase vorig jaar gedaan. Dat het hier om een echte kennistest gaat, bevestigt Roy van den Hanenberg, System Engineer bij Videotronic infosystems Nederland b.v.: “Voor de toetsvragen heb je echt gedetailleerde kennis nodig. Maar als je uiteindelijk je certificering op zak hebt, ben je grondig getoetst.” Half december overhandigde Sales Manager Tanja Hilpert de certificaten aan de partners van de volgende bedrijven: Videotronic Infosystems Nederland, Arkasis, Stanley Security Benelux en Bavak Beveiligingsgroep. Met ingang van 15 januari 2014 is het certificeringsprogramma officieel van start gegaan.

Trainingen en richtlijnen voor de nodige kennis

De test gaat in op vijf onderwerpen, die in ongeveer 70 meerkeuzevragen worden getoetst, te weten: systeemontwerp, netwerkvideotechnologie, netwerk, installatie en kennis van de Axis-producten. Een goede voorbereiding op de circa 100 minuten durende test is zeer belangrijk. Hiervoor biedt de Axis Communications’ Academy  een uitgebreid trainingsaanbod. Tevens zijn er speciale voorbereidingstrainingen voor de certificeringstest voor iedereen die al de basistraining netwerkvideo doorlopen heeft. Daarnaast is er een uitgebreide richtlijn beschikbaar voor deelnemers.

Aanmelding en meer informatie

De test wordt uitgevoerd door het onafhankelijke testinstituut Prometric. Prometric beschikt over een groot aantal testcentra in Benelux. De aanmelding vindt ook plaats via dit instituut. De certificering is twee jaar geldig en kost 150 dollar. Meer informatie over het Axis certificeringsprogramma is hier te vinden.

Meer over
Lees ook
NEN 7503:2022 - herziene norm voor gegevensuitwisseling in de zorg gepubliceerd

NEN 7503:2022 - herziene norm voor gegevensuitwisseling in de zorg gepubliceerd

NEN 7503:2022 ‘Gegevensuitwisseling in de zorg - Elektronische verwerking en uitwisseling van gegevens voor het voorschrijven en ter hand stellen van medicatie’ is herzien en onlangs gepubliceerd. De nieuwe versie vervangt NEN 7503:2011. De norm levert een bijdrage aan de implementatie van richtlijnen en standaarden voor medicatieoverdracht en aan1

Herziene versie van NEN-ISO/IEC 27002 gepubliceerd

Herziene versie van NEN-ISO/IEC 27002 gepubliceerd

De herziene versie van NEN-ISO/IEC 27002 'Informatietechnologie - Beveiligingstechnieken - Praktijkrichtlijn met beheersmaatregelen op het gebied van informatiebeveiliging’ is gepubliceerd. De norm is ontwikkeld voor organisaties van elk type en elke omvang om zaken als afpersing, diefstal van gegevens en uitval van ICT-diensten te voorkomen.

Al je certificatenbeheer in één cloudplatform

Al je certificatenbeheer in één cloudplatform

Sectigo heeft een CA-neutraal cloudplatform gelanceerd voor Certificate Lifecycle Management. Dit betekent dat niet alleen de certificaten van Sectigo, maar ook die van externe certificaatautoriteiten beheerd kunnen worden op één centrale plek. Er is al ondersteuning toegevoegd voor Microsoft Certificate Authority (MSCA) en begin 2022 volgen er me1