Avast blijft Windows XP tot 2017 ondersteunen

Avast maakt bekend Windows XP in ieder geval tot 2017 te blijven ondersteunen en modules gaat ontwikkelen die misbruik van kwetsbaarheden moet tegengaan. Hiermee schiet het beveiligingsbedrijf Windows XP-gebruikers die niet willen overstappen naar een nieuwere Windows-versie te hulp.

Microsoft stopt op 8 april met de ondersteuning van Windows XP. Hierdoor verschijnen er geen beveiligingsupdates meer voor kwetsbaarheden in het besturingssysteem die vanaf die datum worden ontdekt. Hackers zouden deze beveiligingsgaten dan ook ongehinderd kunnen misbruiken om Windows XP-gebruikers aan te vallen.

Misbruik van kwetsbaarheden

De modules van Avast moeten Windows XP-gebruikers beschermen tegen dergelijke cyberaanvallen. De modules worden tenminste de komende drie jaar door Avast ondersteunt. Windows XP-gebruikers zouden hierdoor dus in relatieve veiligheid van internet gebruik kunnen blijven maken.

Dit blijkt niet onbelangrijk te zijn. Eigen onderzoek van Avast wijst uit dat maar liefst 30 procent van alle gebruikers wereldwijd in januari 2014 nog steeds Windows XP gebruikte. De database van Avast toont aan dat van de 211 miljoen Avast-gebruikers 23,6 procent op dit moment Windows XP gebruikt.

'Gebruik Google Chrome'

Avast adviseert gebruikers die niet kunnen upgraden in ieder geval over te stappen naar Google Chrome. Chrome is volgens Avast de meest veilige webbrowser. Google heeft daarnaast aangekondigd met Chrome Windows XP voorlopig te blijven ondersteunen.

Lees ook
Orange Business Services neemt Atheos over

Orange Business Services neemt Atheos over

Orange Business Services neemt Atheos over, een Europese speler op het gebied van cyberdefensie. Atheos werd in 2002 opgericht en is pionier op het gebied van IT-identificatie en beveiligingsmanagement. Met zo’n 130 experts op het gebied van cyberveiligheid ondersteunt Atheos grote bedrijven in het definiëren, implementeren en handhaven van hun be1

Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Sommige kwetsbaarheden worden zo weinig misbruikt dat eigenlijk niemand er aandacht aan besteed. Een voorbeeld hiervan is NTP-servers. Cybercriminelen hebben onverwachts een flinke hoeveelheid aanvallen op netwerktijdprotocol (NTP)-servers uitgevoerd, waardoor zij allerlei servers van grote bedrijven konden neerhalen. Symantec meldt een plotselin1

Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel maakt bekend de naam McAfee niet langer te zullen gebruiken voor zijn antivirusproducten. Het bedrijf wil hiermee de banden met de McAfee-oprichter John McAfee zo veel mogelijk verbreken. De McAfee-oprichter is de laatste jaren regelmatig negatief in het nieuws. Zo werd hij in 2012 gezocht voor moord in het Centraal-Amerikaanse land Belize.1