ASUS en Ontrack helpen klanten bij gegevensverlies

Ontrack en ASUS Benelux zijn een samenwerking gestart. Dankzij de samenwerking kan ASUS meerwaarde bieden aan zijn klanten en ondersteuning geven als er gegevens verloren gaan door bijvoorbeeld brand- of waterschade.

Ontrack-300x71 Data wordt steeds belangrijker voor particulieren en organisaties omdat de hoeveelheid data die we verzamelen exponentieel groeit. We slaan niet alleen meer vertrouwelijke data op in de vorm van bestanden, maar laten ook steeds meer apparaten data verzamelen, opslaan en uitwisselen. Door in te spelen op deze ontwikkelingen kan ASUS klanten ondersteunen als er ze hun gegevens verloren hebben. Bovendien kunnen klanten, bij aanschaf van een Zenbook, Zenbook S of Vivobook Pro, eenmalig gratis gebruik maken van Ontrack Data Protection Service. Deze actie is onderdeel van de Back to Reality 2018 campagne van ASUS.

Klanten kunnen gebruik maken van de service indien de volgende oorzaken van dataverlies zich voordoen: vuur, vloeistoffen, mechanische schokken of vervorming, elektronicaprobleem, blikseminslag, elektrische storingen, slijtage, onjuist gebruik van het opslagapparaat, per ongeluk documenten verwijderen, formatteren van opslagmedia, virussen of andere malware, crashen harde schijf, software storing, bugs of storingen tijdens het installeren bij het updaten van hardware of software.

“Als toonaangevende computerfabrikant willen wij onze klanten de best mogelijke gebruikerservaring bieden. Het bieden van een extra data recovery service voor als er gegevens verloren gaan hoort hier ook bij”, aldus Rodney Voogel, Managing Director bij ASUS Benelux. “Dankzij Ontrack Data Protection gaan we verder in het ontzorgen van onze klanten en bieden we nu naast onze online back-up dienst, ASUS WebStorage, een extra laag bescherming aan. Op deze manier kunnen onze klanten in bijna alle gevallen hun verloren data terugkrijgen.”

"Particulieren en bedrijven slaan steeds vaker hun vertrouwelijke gegevens digitaal op en dit kan erg vervelende gevolgen met zich meebrengen”, aldus Jaap Jan Visser, Country Manager bij Ontrack Benelux. “Wij zijn er erg trots op dat ASUS ons het vertrouwen heeft gegeven om hun klanten te ondersteunen als er sprake is van dataverlies. Ontrack Data Protection Service beschikt over alle mogelijke middelen om gegevens van klanten te herstellen ongeacht de oorzaak achter het gegevensverlies.”

Lees ook
Lantech breidt portfolio uit dankzij samenwerking met securitybedrijf Proofpoint

Lantech breidt portfolio uit dankzij samenwerking met securitybedrijf Proofpoint

Lantech, specialist in het leveren van innovatieve securityoplossingen en managed infrastructuur services, is een samenwerking aangegaan met cybersecuritybedrijf Proofpoint. Het partnerschip versterkt de gezamenlijke positie op het gebied van e-mailbeveiliging en security awareness binnen het mkb en enterprise segment. De technologie van Proofpoint...

De Security Academy en DNV GL bundelen kennis en expertise

De Security Academy en DNV GL bundelen kennis en expertise

De Security Academy en DNV GL hebben een overeenkomst getekend waardoor de kennis van beide organisaties kan worden samengebracht. DNV GL beschikt over de expertise als het gaat om het auditeren en de Security Academy is als opleider expert op het gebied van kennisoverdracht met betrekking tot informatiebeveiliging. Door de samenwerking zullen organisaties...

Triple P versterkt haar positie op Managed Diensten en Cybersecurity

Triple P versterkt haar positie op Managed Diensten en Cybersecurity

Cybersecurity specialist Digital Investigation Group en Triple P Nederland hebben hun krachten gebundeld, waardoor ook Digital Investigation in het vervolg onder Triple P in Nieuwegein ressorteert. Hiermee heeft Triple P haar aanbod op het terrein van digitale veiligheid zowel sterk uitgebreid als verdiept.  Digital Investigation levert met circa 15...