AMTSO zet grote stap met teststandaarden voor anti-malware oplossingen

De Anti-Malware Testing Standards Organization (AMTSO) meldt dat de ontwikkeling van de eerste reeks officiële standaarden voor het testen van anti-malware oplossingen de volgende fase heeft bereikt. Leden van de organisatie stemmen in met de ontwikkeling van een volledige accreditie- en aanbevelingsprogramma.

AMTSO is een organisatie die in 2008 is opgericht en gespecialiseerde testers, ontwikkelaars van beveiligingsproducten en academici in het security werkveld samenbrengt. In 2016 heeft de groep een Standards Working Group (SWG) opgericht, die zich specifiek richt op de ontwikkeling van een definitieve reeks industriestandaarden. Dit moet leiden tot een raamwerk waarmee testaanpakken en -methoden op een objectieve wijze kunnen worden geëvalueerd en zo de kwaliteit en correctheid van testen in kaart te kunnen brengen.

‘Open, transparante en eerlijke testen’

“De conceptstandaarden zijn gericht op het leveren van richtlijnen voor testers waarmee zij kunnen zeker stellen dat het testen van anti-malware oplossingen open, transparant en eerlijk verloopt”, zegt Dennis Batchelder, voorzitter van AMTSO en CEO van AppEsteem. “Testen zouden zinvolle en actiegedreven inzichten moeten opleveren voor iedereen die vertrouwd op testresultaten, variërend van analisten en de media tot kopers van de security producten en leveranciers die hun producten willen verbeteren. Deze conceptstandaarden zijn ontworpen om deze duidelijkheid en eerlijkheid aan te moedigen en te faciliteren.”

“De AMTSO standaarden geven testers bescherming tegen beschuldigingen van oneerlijke werkwijzen en slecht uitgevoerde testen”, aldus Simon Edwards, bestuursvoorzitter van AMTSO en directeur van SE Labs. “Door zeker te stellen dat alle fasen van het testproces duidelijk zijn omschreven, goed zijn gedocumenteerd en open staan voor commentaar en feedback, krijgen testers een sterke positie om de claims die zij in hun testrapporten maken te onderbouwen. AMTSO zet zich in voor het ondersteunen en verdedigen van hoge kwaliteit testen die voldoen aan de conceptstandaarden.”

Claims van leveranciers verifiëren

“Iedere security leveranciers heeft extra uren gemaakt om aan te tonen dat hun product de WannaCry uitbraak heeft gestopt. Dit toont het belang aan van onafhankelijke testen om de vaak gedurfde claims van leveranciers te kunnen verifiëren”, zegt Martijn Grooten, redacteur van Virus Bulletin. “Ik ben verheugd dat de AMTSO teststandaarden officieel de conceptstatus hebben bereikt, wat testers helpt duidelijke en transparante procedures te omarmen.”

Meer over
Lees ook
Dreigingsactor 'BattleRoyal' gebruikt DarkGate-malware voor cybercriminele doeleinden

Dreigingsactor 'BattleRoyal' gebruikt DarkGate-malware voor cybercriminele doeleinden

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint publiceren vandaag onderzoek over de activiteiten van dreigingsactor 'Battle Royal'. Deze actor gebruikt DarkGate- en NetSupport-malware om controle te krijgen over geïnfecteerde hosts via meerdere verschillende aanvalsketens en social engineering technieken.

Recruiters slachtoffer van malware door lures van TA4557

Recruiters slachtoffer van malware door lures van TA4557

Cybersecuritybedrijf Proofpoint brengt onderzoek naar buiten over nieuwe activiteit van TA4557. Dit is een financieel gemotiveerde dreigingsactor die bekend staat om het gebruik van lures met sollicitatiethema’s. Ook verspreidt het de More_Eggs backdoor, een strategische loop gemaakt voor het verlengen van de uitvoeringstijd wat de ontwijkingsmoge1

Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Security leverancier Fortinet waarschuwt voor feestdagen-cyberscams en geeft een top 4 van veel gebruikte online-oplichtpraktijken. Sinterklaas en kerst komen eraan, en cybercriminelen zijn al druk bezig met het bedenken van slimme trucs waarmee ze dit winkelseizoen zelfs de meest beveiligingsbewuste consumenten om de tuin kunnen leiden. De feestd1