Amerikaanse leger maakt broncode van cyberwarfare-tool openbaar

hacker

Het Amerikaanse leger maakt de broncode van een tool die wordt gebruikt om cyberaanvallen te herkennen en analyseren openbaar. De Verenigde Staten (VS) vraagt ontwikkelaars en gebruikers mee te kijken naar de broncode om fouten op te sporen.

Het Army Research Lab heeft de broncode van Dshell openbaar gemaakt. Dshell is een tool die door het Amerikaanse leger wordt gebruikt om cyberaanvallen tegen het ministerie van de Defensie op te sporen en analyseren. Door de broncode vrij te geven hoopt het onderzoekslab andere landen te helpen cyberaanvallen tegen overheidsdoelen af te slaan.

Verbeteringen aandragen

Daarnaast roept het Army Research Lab gebruikers op mee te kijken in de broncode van Dshell om eventuele fouten op te sporen. Ook kunnen ontwikkelaars zelf verbeteringen aandragen waarmee de tool efficiënter wordt.

De aanpak is een flinke omslag in de werkwijze van het Amerikaanse leger. Normaal gesproken worden dit soort ‘cyberwarfare-tools’ juist strikt geheim gehouden om buitenstaanders geen inzicht te geven in de werking van de tool. Bij Dshell kiest het Army Research Lab dus juist voor een aanpak waarbij de internetcommunity om hulp wordt gevraagd.

Lees ook
Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.

Meer dan de helft van bedrijven weet zich niet tegen cyberaanvallen te beschermen

Meer dan de helft van bedrijven weet zich niet tegen cyberaanvallen te beschermen

Meer dan de helft (55%) van de bedrijven wereldwijd slaagt er niet in om cyberaanvallen effectief te stoppen, datalekken snel op te sporen en te verhelpen, of de impact van datalekken te beperken. Dit blijkt uit Accenture’s onderzoek State of Cybersecurity Resilience. Hieruit blijkt ook dat bij 3 op de 5 (60%) Nederlandse bedrijven de opsporing en1

Lookout over cyberaanval oliemaatschappijen Duitsland

Lookout over cyberaanval oliemaatschappijen Duitsland

Paul Visch, Regional Manager Benelux bij Lookout, reageert op het nieuws dat twee bedrijven die betrokken zijn bij de opslag en levering van olie en ander materiaal zijn getroffen door een cyberaanval die de bedrijfsoperaties in Duitsland heeft beïnvloed. Oiltanking GmbH Group en Mabanaft Group ontdekten zaterdag een "cyberincident dat onze IT-sys1