Aanvallers publiceren opnieuw campagnedocumenten van Hillary Clinton

hacker-groot

Opnieuw zijn campagnedocumenten van de Amerikaanse Democratische Partij gepubliceerd. De documenten hebben betrekking op de campagne van presidentskandidaat Hillary Clinton.

In totaal zijn 216 nieuwe documenten online verschenen op het blog van de hacker, die betrekking hebben op onderwerpen als Israël, homorechten en Benghazi, Libië. De aanval lijkt te zijn gepleegd door de cybercriminelen die eerder ook al gestolen campagnedocumenten van de Democratische Partij online publiceerden. De aanvallers kondigden toen al aan op termijn meer informatie te zullen publiceren, wat nu dus ook is gebeurd. Ook zou een deel van de gestolen informatie zijn doorgestuurd naar Wikileaks, die deze informatie openbaar zou willen maken.

Systemen waren lange tijd toegankelijk

De aanvallers hebben vermoedelijk een jaar lang toegang gehad tot de systemen van de Democratische Partij. Hier hadden zij toegang tot allerlei informatie, waaronder e-mailverkeer en chatgesprekken. Daarnaast zijn dus ook allerlei campagnedocumenten buitgemaakt.

Het is niet duidelijk wie er achter de hack zit. De documenten worden gepubliceerd door iemand die hierbij het pseudoniem ‘Guccifer 2.0’ hanteert en claimt Roemeens te zijn. Beveiligingsexperts zetten echter vraagtekens bij dit verhaal, en wijzen juist naar de Russische overheid. De verwijzing naar de Roemeense hacker Guccifer, die betrokken is geweest bij verschillende bekende cyberinbraken en in 2014 een celstraf van zeven jaar opgelegd kreeg in Roemenië voor het hacken van Roemeense ambtenaren, zou slechts een afleidingsmanoeuvre zijn.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1