8% van de Nederlanders is in 2015 doelwit geweest van cybercrime

8% van de Nederlanders heeft in de afgelopen 12 maanden te maken gehad met cybercriminaliteit. Denk hierbij aan virussen, privacyschendingen, phishing, creditcardfraude en pharming.

Dit blijkt uit cijfers van het CBS. De helft van de bevolking maakt zich in 2015 zich zorgen over de veiligheid op internet. Vier op de tien Nederlanders plaatst met het oog op veiligheid persoonlijke informatie soms niet op sociale netwerksites. Een kwart ziet wel eens af van het downloaden van bepaalde bestanden met het oog op beveilgiing. Eén op de vijf kiest er wel eens voor een online aankoop niet te doen of een draadloze netwerkverbinding niet gebruiken om het internet te betreden.

cbs-veiligheidsincidenten-2015

Mensen van 75 jaar of ouder maken zich het minste zorgen over digitale veiligheid. Dit is ook de groep die hier het minste problemen mee heeft ondervonden. 4% van de 75+ers heeft een online veiligheidsincident meegemaakt, terwijl dit percentage onder Nederlanders onder de 75 op 9% ligt. Vooral 25- tot 65-jarige maken zich vaak zorgen over digitale veiligheid, al zijn zij niet vaker slachtoffer dan jongeren of ouderen tot 75.

Lees ook
"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.