68,5 miljoen euro aan bitcoins gestolen van crypto-mining platform

NiceHash, een online crypto-mining platform, is getroffen door een cyberinbraak. Alle activiteiten op het platform zijn stilgelegd. Vermoedelijk zijn tientallen miljoenen dollar aan bitcoins buitgemaakt.

nicehash-logo Gebruikers kunnen op NiceHash rekenkracht kopen en verkopen om cryptocurrency te minen. In een verklaring op zijn website maakt NiceHash melding van de cyberinbraak. Het platform geeft aan de aard van het incident te onderzoeken en daarom alle activiteiten op het platform voor een periode van 24 uur te staken.

68,5 miljoen euro aan bitcoins

Bij de aanval is het betalingssysteem van NiceHash gecompromitteerd en de content van de NiceHash bitcoin wallet gestolen. Hoeveel bitcoins precies in deze wallet zaten meldt NiceHash niet. NiceHash-gebruikers wijzen op Reddit echter op een bitcoin wallet die onder beheer zou staan van de aanvallers. In deze wallet zijn in totaal 4.736,42 bitcoins bijgeschreven. Met de huidige wisselkoers hebben deze bitcoins een waarde van 68.535.997,40 euro.

NiceHash geeft aan zeer bezorgd te zijn over het incident en hoopt de situatie in de komende dagen te kunnen oplossen. Naast een eigen onderzoek dat het platform naar het incident uitvoert, heeft NiceHash aangifte gedaan bij relevante autoriteiten en opsporingsinstanties. Ook werkt het platform samen met deze partijen om de diefstal te onderzoeken.

Wachtwoorden wijzigen

Aangezien het platform nog niet alle details over de aanval op een rijtje heeft, adviseert NiceHash gebruikers als voorzorgsmaatregel hun online wachtwoorden te wijzigen. Ook biedt het platform zijn excuses aan voor de cyberinbraak.

Meer over
Lees ook
95 procent van alle geldautomaten draait nog op Windows XP

95 procent van alle geldautomaten draait nog op Windows XP

Microsoft stopt in april met de ondersteuning voor Windows XP. Dit betekent dat het bedrijf geen beveiligingsupdates meer zal uitbrengen. Gebruikers lopen dus gevaar. Een groot probleem voor exploitanten van geldautomaten. Maar liefst 95 procent van alle geldautomaten wereldwijd draait op dit moment nog op Windows XP. Dit blijkt uit onderzoek van1

Hackers gebruiken televisies en koelkasten om spam te versturen

Hackers gebruiken televisies en koelkasten om spam te versturen

De Internet-of-Things is een ontwikkeling waar bij allerlei dagelijkse apparaten worden verbonden met internet. Ook deze apparaten worden hierdoor kwetsbaar voor cybercriminelen. Dit blijkt onder andere uit de ontdekking van een botnet dat deels is opgebouwd uit televisies en tenminste één koelkast. Het botnet is ontdekt door beveiligingsonderzoe1

'Concrete cyberdreigingen hebben veel meer impact dan waarschuwingen'

'Concrete cyberdreigingen hebben veel meer impact dan waarschuwingen'

Directe dreigingen hebben een aanzienlijk grotere impact op gebruikers dan andere tactieken zoals waarschuwingen over kwetsbaarheden. Door tactieken van cybercriminelen te hanteren kunnen beveiligingsonderzoekers gebruikers dan ook laten schrikken en hen via deze weg motiveren hun beveiliging te verbeteren. Concrete bedreigingen hebben dus meer im1