55% van de bedrijven heeft geen vertrouwen in eigen IT-beveiliging

Ruim de helft van de bedrijven heeft geen vertrouwen in hun eigen IT-beveiliging. De organisaties denken cyberaanvallen niet met succes af te kunnen slaan.

sleutels-beveiliging-security Dit blijkt uit 2016 Annual Security Report van Cisco. 45% van de ondervraagde bedrijven zegt vertrouwen te hebben in zijn eigen IT-beveiligingsmaatregelen. De overige 55% denkt niet dat hun organisatie in staat is een cyberaanval tijdig op te merken en af te slaan.

IT-beveiliging uitbesteden

Het gebrek aan vertrouwen wordt vooral veroorzaakt door een tekort aan deskundige security professionals. Ook de toenemende complexiteit van cyberaanvallen draagt hieraan bij. Voor steeds meer bedrijven is dit dan ook aanleiding IT-beveiliging uit te besteden aan externe dienstverleners.

De IT-beveiliging van het MKB is daarnaast in 2015 verslechterd. Het aantal MKB’ers dat hun security infrastructuur volledig up-to-date heeft is met 10% gedaald ten opzichte van 2014.

Lees ook
Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Ernstige kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC

Softwarebedrijf Citrix heeft beveiligingsupdates uitgebracht voor kwetsbaarheden in NetScaler Gateway en NetScaler ADC, die vroeger bekend stonden als Citrix Gateway en Citrix ADC. Eén van de kwetsbaarheden, met kenmerk CVE-2023-4966, wordt actief misbruikt en krijgt een CVSS-score van 9,4. Dit betekent dat het om een zeer kritieke kwetsbaarheid g1

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen om security operations te verbeteren

Arctic Wolf wil Revelstoke overnemen, de maker van het eerste SOAR-platform (Security Orchestration, Automation and Response) dat is gebouwd op een Unified Data Layer (UDL). Het SOAR-platform van Revelstoke dient als verbindingselement tussen security en IT-oplossingen, waarbij ongelijksoortige data en -systemen met elkaar worden geïntegreerd.

DTC: Ernstige kwetsbaarheid in Cisco IOS XE image

DTC: Ernstige kwetsbaarheid in Cisco IOS XE image

Er is een ernstige kwetsbaarheid gevonden in Cisco IOS XE. De kwetsbaarheid is bekend onder het kenmerk CVE-2023-20198. Deze Cisco-kwetsbaarheid krijgt een CVSS score van 10.0 en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) beoordeelt de kwetsbaarheid als ‘High/High’. Dit betekent dat dit een zeer kritieke kwetsbaarheid is waarbij zowel de kans op1