54,9% van alle Chinese computers is besmet met malware

hacker

De hoeveelheid malware in China is enorm. Maar liefst 54,9% van alle computers in China zijn besmet met malware. De hoeveelheid malware-infecties in het land is al jaren hoog, maar is voor het eerst in vijf jaar tijd opnieuw toegenomen.

Dit blijkt uit onderzoek van het Chinese Computer Virus Emergency Response Center. Gebruikers in China worden met grote regelmaat geconfronteerd met malware. Zo blijkt maar liefst ruim de helft van alle Chinese overheidswebsites kwetsbaarheden te bevatten. Cybercriminelen kunnen via de kwetsbaarheden de overheidssites binnendringen, de website voorzien van malware en via deze weg gebruikers proberen te besmetten.

Daarnaast wordt ook het populaire Chinese sociale netwerk Weibo gebruikt om malware te verspreiden naar slachtoffers. Cybercriminelen gebruiken malware voornamelijk om online fraude te plegen. Fraude met internetbankieren en online betalingen blijven net als voorgaande jaren de voornaamste doelen waarvoor cybercriminelen malware verspreiden.

Meer over
Lees ook
KPN Security : Deel webshops voert niet-bestaande of niet-verdiende keurmerken

KPN Security : Deel webshops voert niet-bestaande of niet-verdiende keurmerken

Bijna 5 procent van de Nederlandse webshops vertoont verdachte kenmerken. Zo voert een deel van de webshops ten onrechte een keurmerk. Sommige webwinkels plaatsen zelfs een niet-bestaand keurmerk. Dat blijkt uit onderzoek van KPN Security onder Nederlandse webwinkels.

Onderzoek Venafi onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web

Onderzoek Venafi onthult bloeiende ransomware-marktplaats op het dark web

Venafi maakt de resultaten bekend van een dark web-onderzoek naar ransomware die via kwaadaardige macro's wordt verspreid. Venafi en Forensic Pathways, een specialist in criminele inlichtingen, hebben tussen november 2021 en maart 2022 35 miljoen dark web-URL's geanalyseerd van marktplaatsen en forums, met behulp van de Forensic Pathways Dark Sear1

Proofpoint: Cybercriminelen bereiden zich voor op een wereld zonder macro's

Proofpoint: Cybercriminelen bereiden zich voor op een wereld zonder macro's

Microsoft kondigde in oktober 2021 en februari 2022 aan dat het XL4- en VBA-macro's standaard gaat blokkeren voor Office-gebruikers. De wijzigingen zijn uiteindelijk dit jaar van start gegaan. Cybercriminelen hebben hier op gereageerd door af te stappen van macro-gebaseerde aanvallen.